כשלושה גרם מדי יום של חומצות שומן אומגה 3, הנצרכות במזון או בתוספי מזון, הוא ככל הנראה המינון היומי האופטימלי כדי לסייע בהורדת לחץ הדם. ממצא זה מתבסס על מאמר סקירה שפורסם ב-Journal of the American Heart Association, אחד מכתבי העת היוקרתיים של איגוד הלב האמריקאי.
חומצות השומן מסוג אומגה 3 בשמות DHA ו-EPA נמצאות בדרך כלל בדגים שומניים כמו סלמון, טונה, סרדינים, פורל, הרינג וצדפות. יש אנשים הנוטלים גם DHA ו-EPA משולבים בתוספי מזון. בעוד שמחקרים מסוימים מצביעים על כך שצריכת חומצות שומן אומגה 3 עשויה להוריד את לחץ הדם, המינון האופטימלי הדרוש להורדת לחץ הדם איננו ברור. המכונים הלאומיים לבריאות קבעו את הצריכה הנאותה של חומצות שומן אומגה 3 לאנשים בריאים כ-1.1-1.6 גרם ביום, בהתאם לגיל ולמין.
החוקרים ניתחו תוצאות של 71 ניסויים קליניים מרחבי העולם שפורסמו בין השנים 1987 עד 2020. המחקרים בחנו את הקשר בין לחץ דם לחומצות השומן אומגה 3 DHA ו-EPA (באופן פרטני או בשילוב) בבני 18 ומעלה עם או בלי יתר לחץ דם או הפרעות כולסטרול. מספר המשתתפים היה קרוב ל-5,000.
בניתוח הממצאים נמצאה הפחתה קלה בלחץ הדם במבוגרים שצרכו EPA ו-DHA לעומת כאלו שלא. בנוסף, נצפתה ירידה מעט גדולה יותר באלו שסבלו מלחץ דם גבוה לעומת אלו עם לחץ דם תקין. נצפתה השפעה גדולה יותר במעט על ערכי לחץ הדם בצריכה של מעל 3 גרם ליום.
משמעותית יותר מההמלצה הנוכחית
כ-110-140 גרם של סלמון אטלנטי מספקות 3 גרם של חומצות שומן אומגה 3. תוסף שמן דגים טיפוסי מכיל כ-300 מ"ג של אומגה 3 לכדור, אך המינונים משתנים מאוד.
"המחקר שלנו תומך בהנחיית ה-FDA לפיה חומצות שומן מסוג EPA ו-DHA אומגה 3 עשויות להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית על ידי הורדת לחץ דם גבוה, במיוחד בקרב אנשים שכבר אובחנו עם יתר לחץ דם", אמר. "עם זאת, בעוד שהמחקר שלנו עשוי להניב ראיות מהימנות, הוא אינו עומד בתנאי הסף לשינוי ההמלצות הבריאותיות לפי תקנות ה-FDA".
איגוד הלב האמריקאי ממליץ לאכול שתי מנות (85-110 גרם מבושלים) של דגים בשבוע, במיוחד דגים שומניים כמו סלמון, כחלק מתזונה המומלצת לשמירה על בריאות הלב.