אוהבים משקאות ממותקים, מוצרי בשר מעובדים וחטיפים ארוזים? אולי כדאי לשקול זאת מחדש, בהתבסס על מחקר שבדק האם לאנשים שצורכים כמויות גבוהות יותר של מזון אולטרה-מעובד יש יותר תסמינים המעידים על קשיים נפשיים.
מזונות אולטרה מעובדים הם נגישים, בעלות נמוכה, מהירים להכנה או מוכנים לאכילה. עם זאת, מוצרים תעשייתיים אלה של חומרי מזון מעובדים (שמנים, שומנים, סוכרים, עמילן, חלבונים מבודדים), בקושי מכילים מזון אמיתי. הם התוצר של תהליכים פיזיים, ביולוגיים וכימיים נרחבים, היוצרים מוצרי מזון לא טבעיים. מזונות אולטרה-מעובדים מכילים בדרך כלל חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, חומרים מתחלבים ותוספים קוסמטיים אחרים.
בעוד שישנן עדויות לגבי צריכת מזון אולטרה-מעובד ודיכאון, הנתונים דלילים לגבי תסמינים אחרים של בריאות הנפש, כולל חרדה וימים של בריאות נפש מעורערת. חוקרים מבית ספר שמידט לרפואה באוניברסיטת פלורידה אטלנטיק, בחנו מדגם ארצי מייצג של אוכלוסיית ארצות הברית כדי לקבוע אם אנשים שצורכים כמויות גבוהות של מזונות אולטרה-מעובדים מדווחים על תסמינים שליליים של בריאות הנפש, כולל דיכאון, חרדה וימים עם קשיים נפשיים.
הם מדדו דיכאון קל, מספר ימים של ערעור נפשי ומספר ימי חרדה ב-10,359 מבוגרים בני 18 ומעלה, מסקר בחינת הבריאות והתזונה הלאומית של ארה"ב. תוצאות המחקר, שפורסמו בכתב העת Public Health Nutrition, הראו כי האנשים שצרכו הכי הרבה מזונות אולטרה-מעובדים בהשוואה לאלו שצרכו את הכמות הקטנה ביותר, היו בעלי עלייה מובהקת סטטיסטית בתסמיני בריאות הנפש. כמו כן, היו להם שיעורים נמוכים משמעותית של דיווחים על אפס ימים עם קשיים נפשיים ואפס ימי חרדה. ממצאים ממחקר זה ניתנים להכללה על ארה"ב כולה כמו גם על מדינות מערביות אחרות עם צריכת מזון אולטרה-מעובד דומה.

