תזונה

הכי חשובה ביום: מה סוכרתיים צריכים לאכול לארוחת בוקר?

צוות בינלאומי בראשות חוקרי אוניברסיטת קולומביה הבריטית, מציע כי שינוי פשוט בארוחה הראשונה של היום עשוי לעזור לאיזון הגליקמי של אנשים החיים עם סוכרת מסוג 2

מזון עתיר שומן. אילוסטרציה

המחקר של ד"ר ברברה אוליביירה בשיתוף עם מעבדת ההתעמלות, חילוף החומרים והדלקת של ד"ר ג'ונתן ליטל בפקולטה לבריאות ופיתוח חברתי של אוניברסיטת קולומביה הבריטית, שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition, מאשר כי מעבר מארוחת בוקר מסורתית בסגנון מערבי דל שומן, כמו שיבולת שועל, טוסט ופירות, לארוחה דלת פחמימות העשירה בחלבון ושומן, כמו ביצים עם בייקון או גבינה, יכול לעזור לאנשים עם סוכרת סוג 2 לנהל טוב יותר את רמת הסוכר בדם שלהם במשך רוב היום. למעשה, שינוי הארוחה האחת הזו ביום בלבד עזר לשמור על רמת הסוכר בדם בשליטה.

"אנחנו לא מדברים על שינוי תזונתי מלא", אמרה ד"ר אוליביירה. "אחת הבעיות הגדולות של אנשים החיים עם סוכרת סוג 2 היא עלייה מהירה או משמעותית ברמות הגלוקוז בדם לאחר ארוחה. המחקר שלנו מצביע על כך שארוחה דלת פחמימות, דבר ראשון בבוקר, עוזרת לשלוט ברמת הסוכר בדם לאורך היום". שליטה ברמות הסוכר בדם היא קריטית להפחתת הסיבוכים של סוכרת סוג 2, כולל דלקות ומחלות לב וכלי דם – הגורם העיקרי לתחלואה בחולים עם סוכרת סוג 2.

"אסטרטגיות טיפול שיכולות לעזור להפחית את תנודות הסוכר בדם לאחר הארוחה ושינויים מהירים בסוכר בדם הן חיוניות לניהול מצב זה", היא מוסיפה. "קבענו שאם הארוחה הראשונה של היום היא ארוחה דלת פחמימות ועשירה יותר בחלבון ובשומן, אנחנו יכולים להגביל תנודות היפרגליקמיות".

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00