ד"ר דומיניק טראן שהוביל את המחקר מצא שתזונה עתירת סוכרים ושומנים משפיעה על תפקוד ההיפוקמפוס – מבנה מוחי האחראי על ניווט בסביבה ויצירת זיכרון מרחבי.
"החדשות הטובות הן שאנחנו חושבים שזהו מצב הפיך", אמר ד"ר טראן. "שינויים תזונתיים יכולים לשפר את בריאות ההיפוקמפוס, ולכן את יכולתנו לנווט בסביבתנו, כמו למשל כשאנחנו חוקרים עיר חדשה או לומדים מסלול חדש הביתה".
צוות החוקרים גייס 55 סטודנטים בגילאי 18 עד 38. כל אחד מהמשתתפים תיעד את כל מה שאכל במשך תקופת המחקר. במו כן, המשתתפים עברו הערכה של מסת הגוף שלהם לפי מחשבון שנקרא BMI. על מנת לבחון את יכולת הזיכרון של המשתתפים, הם נדרשו להשתתף במשחק ניווט בתוך מבוך וירטואלי.
בתוצאות המחקר שפורסמו בכתב העת International Journal of Obesity, מספרים החוקרים על הממצאים השונים. הם גילו שמשתתפים שתזונתם התבססה על כמויות גדולות של סוכר ושומן היו בעלי יכולות נמוכות יותר של זיכרון מרחבי ביחס לחבריהם שתזונתם הייתה מאוזנת יותר.
ד"ר טראן מציין שהתוצאות מדגישות את החשיבות רבה של שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת בכדי לאפשר מימוש מלא של פוטנציאל ההיפוקמפוס אשר אחראי על הזיכרון המרחבי. "אנחנו יודעים זה מכבר שאכילת יותר מדי סוכר מזוקק ושומן רווי מביאה סיכון להשמנת יתר, מחלות מטבוליות, מחלות כלי דם, וסוגי סרטן שונים. מחקר זה נותן ראיות לכך שתזונה חשובה גם לבריאות המוח בגילאים צעירים", אמר ד"ר טראן.
ד"ר טראן מציין כי יש צורך במחקרים נוספים שיכללו מדגם רחב יותר על מנת להגדיל את תוקף המחקר לאוכלוסיות שונות ברחבי העולם.