המיתוס: אי סבילות ללקטוז היא אלרגיה לחלב.
התשובה: לא נכון!
אין כזה דבר אלרגיה ללקטוז. בחלוקה גסה, בחלב יש חלבון וסוכר. כאשר מדובר באלרגיה לחלב – מדובר על תגובה של מערכת החיסון בתיווך נוגדנים כנגד חלבוני החלב. לעומת זאת, לקטוז – הוא סוכר החלב. ואי סבילות ללקטוז נגרמת כאשר יש ירידה בכמות האנזים לקטאז, שמפרק את סוכר החלב (לקטוז), מה שמוביל לכך שהסוכר מתפרק ע"י חיידקי המעיים וגורם לאי נוחות בטנית, כאבי בטן, גזים ואף שלשולים.
באי סבילות ללקטוז – ניתן לצרוך מוצרים דלי לקטוז ולעיתים גם גבינות קשות. באלרגיה לחלב – יש להימנע לחלוטין מאכילת כל מוצר חלבי ולשאת בכל עת מזרק אפיפן בתוקף.

