אנשים בגיל הזיקנה הופכים פגיעים לתזמון לא נכון של צריכת מזון עקב שינויים בבריאות ובסביבה; אפיון תזמון הארוחות עשוי לסייע בקידום הזדקנות בריאה. קבוצת חוקרים מארה"ב, בריטניה ותורכיה בחנה מסלולים לאורך זמן, של תזמון ארוחות, שדווחו על ידי אנשים בגיל הזיקנה וקשריהם לתחלואה, פרופילים גנטיים ותמותה מכל-סיבה.
החוקרים ביצעו אנליזה של נתונים מ-2945 אנשים בגיל הזיקנה בקהילה, בין השנים 1983 ל-2017 כדי לבדוק את הקשר בין תזמון ארוחות למחלות, לגורמים התנהגותיים, לגורמים גנטיים, להשמנת יתר ולתמותה.
גיל מבוגר יותר נמצא קשור עם ארוחות בוקר וערב מאוחרות יותר וחלון אכילה יומי קצר יותר. מחלות פיזיות ונפשיות, כולל עייפות, בעיות בריאות הפה, דיכאון, חרדה ומחלות מרובות, היו קשורות בעיקר לארוחת בוקר מאוחרת יותר. פרופילים גנטיים הקשורים לכרונוטייפ לילי (אנשים הפעילים בלילה), אך לא להשמנת יתר, קשורים לארוחות מאוחרות. ארוחת בוקר מאוחרת קשורה גם לעלייה בתמותה. ניתוח מסלולי תזמון הארוחות זיהה קבוצות של אוכלים מוקדמים ומאוחרים, עם שיעורי הישרדות של 10 שנים של 86.7% בקבוצת האוכלים המאוחרים לעומת 89.5% בקבוצת האוכלים המוקדמים.
החוקרים הסיקו כי תזמון הארוחות, במיוחד ארוחת בוקר מאוחרת, משתנה עם הגיל ועשוי לשקף שינויים בריאותיים רחבים יותר באנשים בגיל הזיקנה, עם השלכות על תחלואה ואריכות ימים.
אז מתי לאכול?… לא הבנתי