מטרת החוקרים היתה לבחון האם שימוש במוצץ לתינוק בשנה הראשונה לחיים משפיע על הסיכון לפתח אלרגיה למזון עד גיל שנה. כמו כן הם בחנו האם לחיטוי של המוצץ יש השפעה על תוצאות אלו.
במחקר שנערך באוסטרליה ותוצאותיו פורסמו בכתב העת הרפואי The Journal of Allergy and Clinical Immunology החוקרים גייסו נשים לפני שבוע 28 להריון ובמחקר השתתפו 894 משפחות אשר עקבו אחרי מצב התינוקות שלהם בגיל שנה. האמהות מילאו שאלונים כאשר התינוק היה בן חודש, שישה חודשים ו-12 חודשים ואלה כללו מידע על שימוש במוצץ ומצב תברואתי של המוצץ, כלומר חשיפה שלו ושיטת ניקיון המוצץ. בגיל שנה העריכו החוקרים מצב אלרגיה למזון .
תוצאות המחקר העלו כי שימוש כלשהו במוצץ בגיל שישה חודשים נמצא קשור לאלרגיה למזון, ללא ממצאים עבור שימוש במוצץ בכל גיל אחר. הקשר שנמצא נקשר לשילוב של חשיפה לשימוש במוצץ וחיטוי שלו לעומת היעדר שימוש במוצץ. שימוש במוצץ ללא חיטוי שלו לא נמצא קשור להתפתחות אלרגיה למזון בגיל שישה חודשים.
בקרב ילדים המשתמשים במוצץ, חיטוי בתכשיר אנטיספטי נמצא קשור לאלרגיה למזון לעומת שימוש במוצץ ללא חיטוי. זאת ועוד, חיטוי חוזר וקבוע של המוצץ על פני שישה חודשים ראשונים לחיים נמצא קשור ליותר אלרגיות למזון. מסקנת החוקרים היתה כי שימוש במוצץ וחיטוי שלו קשור לסיכון מוגבר לפתח אלרגיה למזון.