לפי מחקר חדש, צעירים המתמודדים עם חוסר ביטחון תזונתי מראים סיכוי גבוה יותר ב-41% ללקות במחלות לב בעתיד. חוסר בביטחון תזונתי הוא מצב לאדם אין גישה ישירה או יום יומית למזון. רוב האנשים הסובלים ממצב זה מתמודדים עם חסרים תזונתיים שונים מאחר שאינם צורכים מספיק מזון בריא וויטמינים. כיום, מדובר במצב שכיח המשפיע על אחד מכל שמונה משקי בית בארה"ב מדי שנה.
"ידענו שחוסר ביטחון תזונתי ומחלות לב הולכות לעתים קרובות יד ביד, אבל המחקר הזה מראה לראשונה שקודם מופיע חוסר ביטחון תזונתי", אמרה ד"ר ג'ני ג'יה מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת נורת'ווסטרן פיינברג.
המחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Cardiology כלל מעקב אחר למעלה מ-3,600 איש. החוקרים איתרו את המשתתפים שסבלו מחוסר ביטחון תזונתי בשנות ה-30 לחייהם, ובחנו האם דיווחו על מחלות לב בשנות ה-40 לחייהם.
הם גילו כי משתתפים שחוו חוסר ביטחון תזונתי היו בסיכון גבוה ב-41% לפתח מחלות לב וכלי דם. למעשה, במהלך המחקר 11% מהאנשים שסבלו מחוסר ביטחון תזונתי פיתחו מחלת לב, בהשוואה ל-6% בלבד מהמשתתפים שהיו בעלי גישה למזון מגוון ובריא.
"במשך זמן רב, זו הייתה שאלה של תרנגולת או ביצה – האם חוסר ביטחון תזונתי גורם למחלות לב, או שמחלות לב מחמירות את חוסר הביטחון התזונתי בגלל העלות הגבוהה של שירותי הבריאות?" אמרה ג'יה. "על ידי מעקב אחר אנשים במשך שני עשורים, הצלחנו להראות שחוסר ביטחון תזונתי כשלעצמו מגביר באופן משמעותי את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם".

