המיתוס: אלרגיה למזון אינה חולפת אף פעם.
התשובה: לא נכון!
אלרגיה לחלב וביצים חולפות בכ-70-80% מהמקרים. הסיכוי להחלמה קטן יותר במקרה של שומשום, ונמוך במקרה של בוטנים (20%) ואגוזים (כ-9%).
החלמה מאלרגיה למזון מתרחשת בד"כ בשנים הראשונות לחיים. חשוב להיות במעקב אלרגולוגי מסודר ולעשות תבחיני עור לאלרגיה, באופן תקופתי, כדי להעריך אם האלרגיה חלפה.
בנוסף לכך, חשוב לציין שב-15 השנים האחרונות התפתחו טיפולים באלרגיה למזון, אשר יכולים להעלות את סף התגובה למזון האלרגני, להפחית את הסכנה לתגובות קשות, ואף להביא למצב של צריכה חופשית של המזון האלרגני. ניתן לברר על הטיפולים השונים במרפאות האלרגיה ברחבי הארץ.