סרטן המעי הגס הוא הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והסיבה השנייה למוות מסרטן. מדי שנה מתגלים 1.9 מיליון מקרים חדשים ונפטרים כ-904,000 חולים. תזונה היא גורם סיכון שניתן לשנות. ירקות ממשפחת המצליבים (כמו ברוקולי וכרובית) מכילים חומרים (גלוקוזינולאטים) שיכולים להגן מפני סרטן, באמצעות מנגנונים שונים.
קבוצת חוקרים מסין ערכה מטא-אנליזה, באמצעות סריקה של מחקרים שפורסמו במאגרי מידע רפואיים עד יוני 2025. הם בדקו מחקרים שעקבו אחר אנשים לאורך זמן, מחקרים שהשוו בין חולים לבריאים והשתמשו בשיטות סטטיסטיות מתקדמות לניתוח הנתונים. המחקר כלל 17 מחקרים עם 97,595 משתתפים.
תוצאות המטא-אנליזה הראו שאכילת ירקות ממשפחת המצליבים הקטינה את הסיכון לסרטן המעי הגס ב-20% (OR = 0.8). ככל שצריכת ירקות ממשפחת המצליבים עלתה, כך הסיכון קטן יותר.
החוקרים הסיקו כי המטא-אנליזה רמזה כי אכילת ירקות ממשפחת המצליבים (כמו ברוקולי, כרובית, כרוב) עשויה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס. עם זאת, יש לפרש את הממצאים בזהירות בגלל הבדלים בין המחקרים השונים.

