התסמינים האופייניים למחלת פרקינסון הם רעידות, שינויים בשיווי משקל או תנועה איטית, אולם סימנים אלו מופיעים בשלב מאוחר של המחלה. לאחרונה, קבוצת חוקרים מאוניברסיטת שנגחאי בסין חקרו לעומק את השלבים המוקדמים יותר של המחלה. הם שאפו למצוא תסמינים שמופיעים כבר בתחילתה, ואפילו שנים לפני הופעת התסמינים האופייניים לפרקינסון.
"תזונה בריאה היא קריטית מכיוון שהיא קשורה לסיכון נמוך יותר למחלות ניווניות של מערכת העצבים, והבחירות התזונתיות שאנו עושים כיום יכולות להשפיע באופן משמעותי על בריאות המוח שלנו בעתיד", אמר ד"ר שיאנג גאו שהוביל את המחקר. "ישנן עדויות לכך שתזונה עשויה להשפיע על התפתחות מחלת פרקינסון. המחקר שלנו מראה שאכילת כמות גדולה של מזון מעובד, כמו משקאות מוגזים וחטיפים ארוזים, עשויה להאיץ את הופעת הסימנים מוקדמים של המחלה."
המחקר כלל כ-43,000 אנשים בגילאי 50 שלא סבלו מפרקינסון בתחילתו. החוקרים עקבו אחרי המשתתפים וזיהו הופעה של תסמינים מוקדמים למחלת פרקינסון כמו דיכאון, בעיה בראיית צבעים, ישנוניות במהלך היום ויכולת הרחה מופחתת. בנוסף, החוקרים בחנו את תזונת המשתתפים במחקר, בדגש על אכילת מזונות ממותקים, חטיפים, מזונות עתירים בסוכר או מזונות מעובדים אחרים.
תוצאו המחקר פורסמו בכתב העת הרפואי Neurology® של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה. החוקרים מצאו שמשתתפים שאכלו מזון מעובד בכמות גבוהה היו בעלי סבירות גדולה פי 2.5 לפתח סימנים מוקדמים של מחלת פרקינסון לעומת משתתפים שלא צרכו מזונות מעובדים. "הבחירה לאכול פחות מזונות מעובדים ויותר מזונות מלאים ומזינים יכולה לסייע לשמור על בריאות המוח", אמר גאו.