אלרגיה למזון בגיל הינקות קשורה לאסתמה ולתפקוד ריאות מופחת מאוחר יותר בילדות, על פי מחקר ראשון מסוגו בעולם. המחקר, שנערך על ידי מכון מרדוק לחקר ילדים ופורסם בכתב העת Lancet Child & Adolescent Health, מצא כי אלרגיה למזון בגיל הינקות הייתה קשורה לסיכון מוגבר הן לאסתמה והן לירידה בהתפתחות הריאות בגיל שש. פרופ' רייצ'ל פיטרס אמרה כי זהו המחקר הראשון שבחן את הקשר בין אלרגיה למזון בינקות ואסתמה לבין בריאות ריאות ירודה יותר בהמשך הילדות.
המחקר במלבורן כלל 5,276 תינוקות שעברו בדיקה, במהלכה בוצעה דקירה בעור להערכת אלרגיה לאלרגנים נפוצים במזון, כולל בוטנים וביצים, וכן טעימות מזון דרך הפה כדי לבחון אלרגיה למזון. לאחר מכן, בגיל שש, הילדים היו במעקב עם בדיקות נוספות של אלרגיה למזון ותפקודי ריאות.
המחקר מצא כי עד גיל שש, 13.7% אובחנו עם אסתמה. תינוקות עם אלרגיה למזון היו בסיכון גבוה כמעט פי ארבעה לפתח אסתמה בגיל שש, בהשוואה לתינוקות ללא אלרגיה למזון. ההשפעה הייתה הגדולה ביותר בילדים שהאלרגיה שלהם למזון נמשכה עד גיל שש, לעומת אלה עם אלרגיה שחלפה. ילדים עם אלרגיה למזון היו גם בסיכון גבוה יותר לתפקודי ריאות ירודים.
פרופ' פיטרס אמרה כי אלרגיה למזון בינקות, בין אם נפתרה ובין אם לא, קשורה לתוצאות נשימתיות גרועות יותר בקרב הילדים. "הקשר הזה מדאיג בהתחשב בכך שהתפתחות ריאות לקויה בילדות קשורה לבעיות בריאותיות בבגרות, כולל בעיות נשימה ומחלות לב", אמרה.