איך אנשים מרגשים כלפי השינה שלהם משפיע הרבה יותר על רווחתם ביחס למדדי איכות השינה שלהם שהוערכו באמצעות טכנולוגיות להערכת שינה, כך מצא מחקר בראשות אוניברסיטת וורוויק.
במהלך תקופה של שבועיים, מעל 100 משתתפים בגילאי 18-22 שנים התבקשו לנהל יומן שינה יומי על שנת הלילה הקודם, כולל באיזו שעה הם הלכו לישון, מתי הם תכננו להירדם, משך הזמן שלקח להם להירדם, באיזו שעה הם התעוררו, באיזו שעה הם קמו מהמיטה, וכמה הם היו מרוצים מהשינה שלהם באופן כללי.
חמש פעמים במהלך היום שלמחרת, המשתתפים התבקשו לדרג את רגשותיהם החיוביים והשליליים ואת מידת שביעות רצונם מחייהם. המשתתפים גם ענדו ״אקטיגרף״ על פרק כף היד שלהם – מכשיר המודד את תנועתו של האדם – למשך המחקר, כדי להעריך את דפוסי השינה שלהם ואת מחזורי המנוחה.
החוקרים השוו את נתוני האקטיגרפיה עם תפיסת המשתתפים לגבי שנתם וכיצד הם הרגישו במהלך היום שלמחרת. הם רצו לגלות כיצד תנודות בדפוסי השינה ואיכות השינה הרגילים של אנשים קשורות למצב הרוח שלהם ולשביעות הרצון שלהם מהחיים למחרת.
החוקרת הראשית ד"ר אניטה לנייס, מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת וורוויק, אמרה: "התוצאות שלנו מצאו כי האופן שבו אנשים צעירים העריכו את השינה שלהם היה קשור באופן עקבי עם איך שהם הרגישו לגבי רווחתם ושביעות רצונם מהחיים.
"לדוגמה, כאשר המשתתפים דיווחו שהם ישנים טוב יותר מאשר בדרך כלל, הם חוו רגשות חיוביים יותר והייתה להם תחושה גבוהה יותר של שביעות רצון מהחיים למחרת. עם זאת, המדד הנגזר מאקטיגרפיה של איכות השינה שנקרא יעילות שינה לא היה קשור כלל לרווחה של היום הבא.״