תזונה בריאה יותר וביצוע פעילות גופנית מוגברת נקשרה לירידה במשקל המפחיתה את הסיכון למחלות לב – כאשר דילוג על ארוחות ונטילת תרופות הרזיה נקשרו לירידה מינימלית במשקל, שמירה על משקל קיים ואף עלייה במשקל.
עם זאת, עבור רבים במדגם המחקר, איבוד 5% ממשקל גופם לא ביטל את גורמי הסיכון שלהם למחלות לב וכלי דם, כך הראו התוצאות. למעשה, הציון הממוצע של שמונה גורמי סיכון למחלות לב היה זהה בכל אוכלוסיית המחקר – ללא קשר לשינויים המדווחים במשקל, בין אם מדובר בעליה ובין אם מדובר בירידה במשקל.
המחקר הוא הראשון שמשווה אסטרטגיות ותוצאות הרזיה בהקשר של "Life's Essential 8" של איגוד הלב האמריקאי, רשימה המקדמת הפחתת סיכונים למחלות לב באמצעות הקפדה על מדדים מומלצים למשקל גוף, לחץ דם, כולסטרול, סוכר בדם, עישון, פעילות גופנית, תזונה ושינה.
החוקרים מאוניברסיטת אוהיו מצאו כי בסך הכל, למבוגרים בארה"ב היה ציון ממוצע של 60 מתוך 100 בשמונת המדדים – מה שמרמז על כך שיש הרבה מקום לשיפור אפילו בקרב אלה שהתזונה והפעילות הגופנית שלהם עזרו להטות את הכף לטובה בכמה מדדים.
"Life's Essential 8״ הוא כלי רב ערך המספק את מרכיבי הליבה לבריאות הלב וכלי הדם, שרבים מהם ניתנים לשינוי באמצעות שינוי התנהגות", אמר מחבר המחקר הבכיר קולין ספיז, פרופסור לתזונה רפואית בבית הספר למדעי הבריאות והשיקום באוהיו סטייט.