Delta-9-tetrahydrocannabinol, או THC, הוא המרכיב הפסיכואקטיבי העיקרי בקנאביס, חומר שצובר פופולריות וזמינות בארצות הברית. גם שכיחות השימוש בקנאביס בהריון עולה במהירות, במיוחד במהלך השליש הראשון – תקופה שבה העובר פגיע ביותר לחשיפות סביבתיות – כדי להקל על תסמינים נפוצים כמו בחילות בוקר. עם זאת, ההשפעות האפשריות של שימוש בקנאביס לפני הלידה על התפתחות העובר עדיין אינן חד משמעיות, בין היתר בשל היעדר נתוני בטיחות. מחקר זה נועד לזהות את ההשפעות הבריאותיות הפוטנציאליות ארוכות הטווח של שימוש ב-THC במהלך ההריון. המחקר פורסם בכתב העת Clinical Epigenetics.
במודל פרימטים לא אנושי, חוקרי אוניברסיטת אורגון לבריאות ומדע מצאו שחשיפת נבדקת בהריון ל-THC שינתה את האפיגנום של השליה והעובר – כולל השינויים הכימיים בדנ"א האחראי על בקרת גנים וביטוים – כלומר מה שאומר לגנים מה, איפה ומתי לעשות משהו. החוקרים מצאו גם כי שינויים אלה בוויסות ובביטוי גנים עולים בקנה אחד עם אלה שנצפו עם מצבים נוירו-התנהגותיים נפוצים רבים, כולל הפרעת הספקטרום האוטיסטי.
"קנאביס הוא אחד הסמים הנפוצים ביותר והוא זמין באופן נרחב ברחבי המדינה, כך שיש תפיסה נפוצה כי הוא בטוח לחלוטין לשימוש", אמרה המחברת הראשית של המחקר, לינדסי שורי-קנדריק, ביולוגית חישובית במחלקה למדעי המוח במרכז הלאומי לחקר פרימטים באורגון. "המציאות היא שקנאביס עדיין טומן בחובו סיכונים בריאותיים רבים לאוכלוסיות מסוימות, כולל נשים בהריון. אם נוכל להבין טוב יותר את ההשפעות, נוכל לתקשר בצורה יעילה יותר את הסיכונים למטופלים ולתמוך בהרגלים בטוחים יותר במהלך התקופה הטרום לידתית הפגיעה".