ד"ר אן ויג'ן-האנסן מבית החולים האוניברסיטאי בקופנהגן הציגה את תוצאות המחקר בקונגרס האירופאי לנשימה (ERS) שנערך בוינה.
לדבריה, "אסתמה שכיחה במיוחד בנשים בגיל הפוריות. מחקרים קודמים הראו שלוקח לנשים עם אסתמה זמן רב יותר להיכנס להריון מאשר לנשים ללא אסתמה כשהן עוברות טיפולי פוריות, וכי נשים אסתמטיות שמצליחות להיכנס להריון עוברות לעתים קרובות יותר הפלות. רוב המחקרים שנעשו עד כה כללו נשים שהצליחו להיכנס להריון. אנחנו רצינו לבחון את ההשלכות של אסתמה על הפוריות גם בנשים שאולי לא נכנסו להריון בכלל".
הצוות החוקרים ניתח את נתוני הפוריות של כ-769,880 נשים בדנמרק. בנוסף, בחנו החוקרים אילו מבין הנשים קיבלו טיפול תרופתי לאסתמה.
החוקרים מצאו שנשים עם אסתמה חוו יותר הפלות בהשוואה לנשים ללא אסתמה. בנוסף, הן נזקקו ליותר טיפולי פוריות על מנת להרות. לפי תוצאות המחקר, ככל שהאסתמה חמורה יותר וככל שהנשים חוות יותר התלקחויות, כך גדל הסיכוי שהן יזדקקו לטיפולי פוריות. הסיבה לכך אינה ברורה אך יתכן שיש קשר להיווצרות של דלקת רב-מערכתית בגוף במהלך התקף האסתמה. עם זאת, שיעור הלידות התקינות לאחר טיפולי הפוריות היה זהה בנשים עם ובלי אסתמה, מה שמצביע על כך שאסתמה לא משפיעה על מספר הלידות החיות.
תוצאות המחקר מדגישות את החשיבות הרבה שבניהול מחלת האסתמה בנשים בגיל הפוריות. החוקרים הראו כי אסתמה שאינה מטופלת כראוי יכולה לגרום נזק למטופלת ולפגוע בסיכוייה להרות. על כן יש להפנות תשומת לב רבה לחולות אסתמה בגיל הפוריות ולהעניק להן טיפול מתאים.