אלרגיה

בדיקה חדשה לאבחון אלרגיה למזון

במחקר קליני חדש על ילדים הסובלים מאלרגיה לבוטנים, החוקרים הוכיחו את יעילותה של בדיקה חדשה לאבחון אלרגיה למזון

אלרגיה למזון בילדים. אילוסטרציה

במדינות מסוימות עד 10% מהאוכלוסייה סובלת מאלרגיה למזון, כאשר מרבית החולים הם ילדים. אלרגיה לבוטנים בפרט, היא אחת האלרגיות השכיחות ביותר, ולעיתים מתבטאת בתגובות קשות ומסכנות חיים. ההתמודדות עם אלרגיה למזון משפיעה לא רק על הסובלים ממנה אלא גם על משפחותיהם, מערכת הבריאות ותעשיית המזון.

הדרך המקובלת לאבחון אלרגיה למזון כיום היא צריכה מבוקרת של המזון החשוד – לדוגמה תמצית בוטנים במקרה של אלרגיה לבוטנים – ובדיקת התגובה האלרגית. עם זאת, מדובר בשיטה מורכבת אשר טומנת בחובה סיכונים בריאותיים.

צוות חוקרים בראשות פרופסור אלכסנדר איגל ופרופסור תומס קאופמן מאוניברסיטת ברן, פיתחו בדיקה חלופית לאבחון אלרגיה אשר מחקה את התגובה האלרגית במבחנה ובכך מציעה אלטרנטיבה בטוחה יותר ביחס לבדיקה הסטנדרטית. במחקר שנעשה בבית החולים לילדים בטורונטו, בחנו החוקרים את יעילות הבדיקה על דגימות מילדים ומתבגרים עם אלרגיה לבוטנים והשוו את התוצאות לקבוצת ביקורת בריאה. הם הצליחו להראות שלבדיקה החדשה יש דיוק גבוה יותר מהשיטות שהשתמשו בהן עד כה.

במחקר נעשה שימוש בדגימות נסיוב מ-112 ילדים ובני נוער אשר אובחנו עם אלרגיה לבוטנים. הבדיקה נעשתה במבחנה כך שאינה מסכנת את הנבדק. "הבדיקה הייתה קלה לביצוע ועבדה בצורה מושלמת. כל הדגימות נמדדו תוך יומיים, וזה היה מהיר מאוד", אומר פרופסור קאופמן. תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת European Journal for Allergy and Clinical Immunology (Allergy), והראו דיוק גבוה במיוחד באבחון האלרגיה.

החוקרים מקווים כי ניתן יהיה ליישם את תוצאות המחקר בעתיד ולפתח בדיקות אבחנתיות לסוגים נוספים של אלרגיה למזון.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00