מחקרים

בדיקת הדם שיכולה לחזות את הסיכוי למחלת ריאות בפגים

במחקר חדש התגלה חלבון המצוי בדם שיכול לסייע לנבא האם תינוקות שנולדו לפני הזמן עלולים לחלות במחלת ריאות כרונית וקשה

תינוק פג בתוך אינקובטור. אילוסטרציה

במחקר חדש שהתפרסם בכתב העת American Journal of Respiratory Cell and Molecular Biology, מצאו החוקרים ששינויים בחלבונים מסוימים בזרם הדם יכולים לנבא את הסיכוי של תינוק שנולד בשבוע מוקדם לפתח מחלת ריאות של פגים (Bronchopulmonary dysplasia).

תינוק שנולד פג בדרך כלל מקבל בבית החולים תמיכה נשימתית וחמצן על ידי מכונה ייחודית. מטרת הטיפול הנשימתי היא לסייע ליילוד לנשום גם במידה שריאותיו אינן מפותחות כשל תינוק שנולד בזמן המתוכנן. אולם, לעיתים התמיכה הנשימתית והשימוש הארוך בחמצן יכולים לגרום לנזקים בריאות התינוק, ולהוביל לכדי התפתחות של מחלת הריאות של הפג.

צוות החוקרים בחן 493 חלבונים בדמם של פגים שנולדו לפני שבוע 29 להריון. הם הבחינו בשינויים ייחודים ב-49 חלבונים שהתרחשו רק בתינוקות שפיתחו מחלת ריאות כרונית, בחלק מהשינויים ניתן היה להבחין כבר בארבעת השעות הראשונות של חיי היילוד.

ד"ר פריירה פנטיני, ממובילות המחקר מציינת כי אבחון מחלת ריאות כרונית של הפג נעשית רק בשבוע 36, מה שמגביל את היכולת להעניק טיפולים שיכולים למזער את הנזק ולשפר את הנשימה. כיום, צוות החוקרים עמל על פיתוח כלי אבחנתי שיאפשר להשתמש בנתונים אודות אותם חלבונים כדי להעריך את סיכויים של הפגים לפתח מחלת ריאות כרונית.

ד"ר פריירה פנטיני מספרת על משמעות המחקר והפיתוח החדשני שיבוא בעקבותיו: "הכלי האבחנתי שכולל את בדיקת הדם יספק לרופאים את היכולת לקבל החלטות על הטיפול הנשימתי המתאים כבר בלידה, ויגדיל את הסיכוי של אותם תינוקות המצויים בסיכון לחיות חיים בריאים."

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00