הרלוונטיות הגוברת של השימוש בבינה מלאכותית בעבודה היומיומית של רופאי עור, במיוחד בתהליכי אבחון, עמדה במוקד הקונגרס הלאומי ה-49 של האקדמיה הספרדית לדרמטולוגיה. הדוברים ציינו כי בינה מלאכותית משמשת כיום לקביעת אבחנות מדויקות למחלות נפוצות, כגון פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס ואקנה, כמו גם לפיתוח פרוטוקולים טיפוליים מותאמים אישית ולניבוי תוצאות לטווח הבינוני והארוך.
כמו כן, טלה-דרמטולוגיה מתגלה ככלי בסיסי – כפי שניכר בתפקיד המרכזי שמילאה במהלך המגיפה – בו אבחון מרחוק נתמך על ידי אפליקציות המאפשרות זיהוי תמונות. "היישום של בינה מלאכותית בתחום הדרמטולוגיה התמקד בעיקר בשני תחומים: זיהוי תמונות וביג דאטה", אמר אנטוניו מרטורל, רופא עור בבית החולים מניס בוולנסיה, ספרד, ל-Medscape Spanish Edition. "זיהוי התמונות מתבסס על יכולתן של מכונות בכדי לסייע לרופאי עור בייעוץ ותעדוף. זה משפר את הגילוי המוקדם של תהליכי עור ממאירים שאבחון מאוחר שלהם מסכן את חיי המטופלים שלנו, כמו במקרה של מלנומה ממאירה".
״התחומים שמרוויחים הכי הרבה מהטכנולוגיות החדשות הללו הם בעיקר ברפואת עור אונקולוגית ובמחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון״, הוסיף. עבור דרמטולוגיה אונקולוגית, כלים אלה מאפשרים גילוי מוקדם של נגעים שעבורם קיים סיכון גבוה לממאירות. בעתיד, הכלים יסייעו להפחית את שכיחות המלנומה ולהגביר את הגילוי של סוג זה של גידול בשלבים המוקדמים ביותר שלו, ובכך להפחית את התמותה מהמחלה.