צוות מחקר ממעבדתו של קוינג ג'ו, פרופסור להנדסה ע"ש אדווין ה. מורטי במחלקה להנדסה ביו-רפואית בבית הספר להנדסה מקלווי באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, שילב הדמיה אופטית (OCT) ולמידת מכונה כדי לפתח כלי הדמיה של סרטן מעי גס שעשוי לשפר את האנדוסקופיה המסורתית המשמשת כיום את הרופאים. התוצאות פורסמו בגיליון יוני של כתב העת Journal of Biophotonics.
בדיקת סקר לסרטן המעי הגס מסתמכת כיום על בדיקה ויזואלית הנעשית על ידי רופא, במהלכה הוא מתבונן ברקמות בהליך הנקרא קולונוסקופיה. טכניקה זו, עם זאת, אינה מזהה ומאבחנת גידולים סרטניים הנמצאים מתחת לפני השטח של דופן המעי הפנימית. אנדוסקופיה אופטית למעשה מאירה אור במעי הגס על מנת לעזור לרופא לראות עמוק יותר לתוך המעי ולאבחן נגעים חריגים. על ידי שיתוף פעולה עם רופאים בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון ועם צ'או ג'ואו, פרופסור להנדסה ביו-רפואית, הצוות פיתח קטטר אנדוסקופי קטן, המשתמש באור באורך גל ארוך יותר כדי לחדור 1-2 מ"מ לתוך רקמת המעי ולהדגים טוב יותר נגעים מתחת לפני השטח.
האנדוסקופ החדש סיפק מידע רב יותר על נגעים חריגים לעומת ההדמיה הרגילה הנעשית עם אור לבן ומדגימה את פני השטח בלבד, מה שמשמש את הרופאים כיום. שוינג לי, דוקטורנטית להנדסה ביו-רפואית, השתמשה בנתוני ההדמיה כדי לאמן אלגוריתם של למידת מכונה להבדיל בין רקמה "נורמלית" לרקמת "סרטנית". המערכת המשולבת אפשרה להם לזהות ולסווג דגימות רקמה סרטניות בדיוק אבחוני של 93%.