חומצה לינולאית היא חומצת שומן המצויה בשמנים צמחיים, אגוזים וזרעים, והיא אחת מחומצות השומן הבולטות בתזונה המערבית. מטבוליטים מחומצה לינולאית – התוצרים הנוצרים כאשר הגוף מפרק אותה באמצעות עיכול – ממלאים תפקיד בתפקוד מחסום העור.
"שמנו לב לרמות גבוהות של שני סוגים של שומנים שמקורם בחומצה לינולאית בנגעים פסוריאטיים", אומר סנטוש מישרה, פרופסור למדעי המוח באוניברסיטת צפון קרוליינה והמחבר המקביל של המחקר. "זה הוביל אותנו לתהות אם השומנים עשויים להשפיע על האופן שבו הנוירונים החושיים בנגעים האלה מתקשרים. החלטנו לבדוק אם נוכחותם יכולה להיות קשורה לתחושת חום או לרגישות יתר לכאב שחולי פסוריאזיס רבים מדווחים עליה".
צוות המחקר השתמש בספקטרומטריית מסות כדי ליצור פרופילי שומנים של העור מנגעים פסוריאטיים. הם התמקדו בשני סוגים של ליפידים שמקורם בחומצה לינולאית, או אוקסיליפידים: 9,13-EHL ו-9,10,13-THL. הצורה הראשונה, 9,13-EHL, יכולה להפוך לצורה יציבה יותר של 9,10,13-THL באמצעות אינטראקציה עם אנזימים מסוימים.
החוקרים מצאו כי בעוד ששתי הצורות נקשרות לקולטנים על נוירונים חושיים בתוך העור, לצורה היציבה יותר – 9,10,13-THL – הייתה השפעה ארוכת טווח יותר מאשר 9,13-EHL.
הם גם מצאו כי ברגע שהשומנים נקשרים לקולטן העצבי, הם מפעילים את הנוירונים המעורבים ברגישות יתר לטמפרטורה ולכאב, ופותחים ערוצי תקשורת למערכת העצבים המרכזית. הממצא עשוי להוביל להבנה טובה יותר של האופן שבו שומנים מתקשרים עם נוירונים חושיים, ואולי לשיפור הטיפולים בכאב וברגישות לחולי פסוריאזיס.