מרבית החיסונים נגד קורונה המאושרים כיום לשימוש בעולם יעילים כנגד רוב המוטציות המוכרות עד כה, אבל הם עדיין לא נבדקו בשום ניסוי על שתי המוטציות החדשות שאובחנו לאחרונה בהודו.
בהודו מכה עתה גל שלישי של מגיפת הקורונה. לראיה, בשתי היממות האחרונות אובחנו שם יותר מקרים חדשים מאשר בכל יום מתחילת המגיפה. אתמול אובחנו 96,557 מקרים חדשים ושלשום למעלה 103 אלף – שיא יומי עד כה. מספר המתים בהודו: 165,577.
לאחר ריצוף גנומי של מעל 10,000 מאומתי קורונה בתת היבשת אושר עתה קיומן של שתי מוטציות חדשות שעבר שם נגיף הקורונה. מומחים חוששים בשל מאפייניהן של המוטציות, הן מסוגלות להתחמק מהמערכת החיסונית של הנדבק בנגיף ולכן קיים גם חשש שהחיסונים הקיימים לא יהיו יעילים מולן.
המוטציות הללו התגלו כבר לפני כחודש ומשרד הבריאות בהודו הזהיר מפני החמרה בתחלואת הקורונה. המוטציות התגלו ב-20%-15% מהדגימות שנעשו במדינת המחוז מהרשטרה שבה אובחנו עד כה 62% מכלל (12,686,049) מקרי הקורונה בתת היבשת.
השינויים שמביאים איתם הוריאנטים החדשים ממוקמים בחלק המרכזי של חלבון הספייק המשמש את הנגיף לחדירה לתאים אנושיים. רופאים וחוקרים בהודו סבורים שהשינויים הללו יאפשרו לנגיף להתרבות בתאים אנושיים בקלות והמהירות רבה יותר וכי המערכת החיסונית תתקשה לזהותו כדי לייצר נגדו נוגדנים.
במשרד הבריאות של הודו טוענים כי הנתונים לגבי המוטציות החדשות הם חלקיים בלבד וכי עדיין מוקדם לקשור את המוטציות החדשות לגידול המהיר במספר הנדבקים המאומתים במדינה. אולם, בדיווח בסוכנות החדשות רויטר'ס צוין כי "ההשלכות של התפתחות מוטציות חדשות אלו נוגעות לא רק להודו ועלולות להגביר את שיעור התמותה מהמחלה בכ-20%, כפי שכבר קרה בדרום אפריקה".