חדשות

גרד, צריבה, יובש: כך תמנעו בעיות באזור האינטימי הנשי

עיקר התופעות באזור האינטימי שמהן סובלות נשים הן גרד, הפרשה נרתיקית, כאב בקיום יחסי מין ואי נוחות מתמשכת. כיצד ניתן להימנע מחלק מהתופעות בפעולות יומיומיות פשוטות?

מוצרי היגיינה נשית. אילוסטרציה

אי נוחות באזור האינטימי והנרתיק היא תלונה נפוצה בקרב נשים ויכולות להיות לכך סיבות רבות. עיקר התופעות שסובלות מהן נשים הן גרד, הפרשה נרתיקית, כאב בקיום יחסי מין ואי נוחות מתמשכת. כל אלו עלולים לנבוע מסיבות רבות, החל מזיהום נרתיקי, דרך מחלות עור שונות, דלקת עור ממגע כתוצאה מרגישות לחומרים שונים וכלה בבעיה רפואית כללית.

נשים שסובלות מתופעות אלו מוצאות את עצמן לעתים קרובות חוזרות שוב ושוב לרופאים ומקבלות טיפולים רבים. כל אלה משפיעים משמעותית על איכות החיים, אובדן ימי עבודה, הפרעות בתפקוד המיני ופגיעה בדימוי הגוף בקרב נשים רבות.

ד"ר דניאלה נווה, מומחית לגניקולוגיה ולבריאות האישה, יועצת ל"אורגניק", מסבירה למה זה קורה: " העור באזור האינטימי הוא דק ועדין יותר מאשר העור ביתר הגוף, ולכן הוא רגיש באופן מיוחד. האזור מכוסה רוב הזמן, לא מאוורר, יש לחות קבועה במקום וחיכוך. בנוסף לכך, חומרים שונים שבאים במגע עם העור עלולים לגרום לגירוי מקומי. לא תמיד הגורם ברור – הגירוי יכול להופיע כתגובה למגוון תכשירים תמימים כביכול שמשתמשים בהם באופן יומיומי, כגון: תכשירי כביסה, מוצרי היגיינה, מגע ממושך עם שתן וצואה או למשחה אנטי פטרייתית ששימשה לטיפול בפטרת נרתיקית".

איך אפשר למנוע?

לבוש: תחתונים – מומלץ ללבוש תחתונים העשויים מ-100% כותנה לבנה, להימנע משימוש בחוטיני ולישון ללא תחתונים. מומלץ ללבוש בגדים רפויים אשר מפחיתים חיכוך וגירוי. לכן מומלץ להימנע מלבישה יומיומית של גרביון ניילון ארוך המכסה את האזור האינטימי.

כביסה – מומלץ לכבס את הבגדים התחתונים בעזרת סבון ומרכך כביסה עדינים/ אקולוגיים שמיועדים לאנשים עם עור רגיש או לתינוקות. ניתן לשטוף את התחתונים במים בין הכביסה במכונת הכביסה לבין הייבוש במייבש. מומלץ להימנע משימוש בנייר מרכך למייבש.

מוצרי היגיינה – מומלץ להימנע משימוש יומיומי במגני תחתון, אך לא רוצים  לוותר עליהם, מומץ להשתמש רק במגני תחתון מכותנה. בזמן וסת מומלץ להשתמש בתחבושות וטמפונים העשויים מ- 100% כותנה אורגנית (ולא רק שכבה עליונה) ללא כלור, בושם, לטקס, חומרי צבע, פלסטיק, מרכיבי ספיגה כימיים או כל חומר סינתטי אחר. כמו כן, מומלץ להשתמש בנייר טואלט רך בצבע לבן בלבד, וכן להימנע משימוש במגבונים לחים.

שטיפת האזור האינטימי –  מדובר באיברים שמתנקים באופן טבעי. מומלץ לשטוף את האזור עד 1-2 פעמים ביום במים פושרים בלבד. יש להימנע משטיפות מרובות. עדיף להימנע מסבון או להשתמש בסבון ניטרלי.  לאחר המקלחת יש לנגב את העור בטפיחות עדינות,  ללא שפשוף. במידה שלאחר המקלחת יש תחושה של יובש בעור,  ניתן למרוח שכבה דקה של וזלין או שמן צמחי (לדוגמה שמן עץ התה).

כמו כן, מומלץ לא להשתמש בתכשירים קוסמטיים, היגייניים או רפואיים באזור הפות ללא המלצת רופא/ת נשים, כולל תכשירים הנמכרים ללא מרשם כגון משחות נגד פטרת, שטיפות אינטימיות, דאודורנטים וכדומה.

בעת גירוי, צריבה או כאב – בקיום יחסי מין, מומלץ להשתמש בחומרי סיכה על בסיס סיליקון או לחלופין בשמנים 100% טבעיים כמו שמן שקדים, חמאת קקאו ושמן קוקוס בכבישה קרה.

כמו כן, חשוב להימנע מגירוד האזור. פעולת הגירוד גורמת לגירוי של העור. למרות שהתחושה הראשונית היא הקלה, בהמשך הגירוד רק יגרום להמשך הגירוי של העור והגרד ילך ויחמיר ואף עלול לגרום לפציעת העור. להקלה על גירוי של העור ניתן להיעזר בקומפרסים קרים או אמבטיות ישיבה עם מים פושרים ושתי כפיות סודה לשתייה.

גם דליפת שתן או צואה עלולה לגרום לגירוי של העור, לכן חשוב לטפל במצבים אלה בעזרת פיזיותרפיה לרצפת האגן, פילאטיס או יוגה ושימוש בתחבושות המיועדות לספיגת שתן.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. מאמר חשוב, אבל:
    א. מה פירוש "האזור האינטימי"? באתר רפואי אפשר להשתמש במושגים רפואיים מדויקים. הנרתיק למשל הוא רירי, בעוד שפתי הפות אינן כאלה.
    ב. שמן עץ התה צורב מאוד במגע עם רקמה רירית כמו הנרתיק, במיוחד אם יש דלקת. עדיף לדלל אותו עם ג'ל או שמן נייטרלי יותר

  2. שטיפה של האזור האינטימי עם שמן עץ התה??? נשמע לא ממש מקצועי להגיד את זה. שמן עץ התה-זה שמן אתרי חזק שמשמש על עור רק עם שמן נשא(שמן זית, שמן שקדים וכו..)

0:00
0:00