השמנת יתר היא בעיה שכיחה ברחבי העולם. היא מקושרת לתזונה עתירה פחמימות ושומנים, ולמיעוט בפעילות גופנית. כיום, השיטה הרווחת להערכת מסת גוף היא באמצעות מדד שנקרא BMI אשר לוקח בחשבון את הגובה והמשקל של האדם. כאשר לאדם ערך BMI גדול מ-25, הוא נחשב כסובל מעודף משקל.
מחקר חדש שפורסם בכתב העת The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, בחן את ההשלכות של חוסר בשעות שינה על הסובלים מהשמנת יתר.
"מחקר זה תומך בחשיבותם הרבה של הרגלי שינה טובים", אמרה החוקרת הראשית ד"ר ברוק שיפר, "הרגלי שינה, כמו ללכת לישון כשאתה עייף או להניח את הטלפון בצד בלילה, יכולים לעזור לקדם בריאות כללית טובה."
למחקר גויסו 30 אנשים, מחציתם גבים ומחציתם נשים. לכולם היה BMI מעל 25 שמסמל את היותם בעלי משקל עודף. לפני הניסוי המשתתפים עברו הערכה בה נלקחה מהם בדיקת רוק בלילה כל חצי שעה על מנת להעריך את השעה בה גופם מתחיל לייצר מלטונין. מלטונין הוא הורמון שתורם לתחושת העייפות ומשחק תפקיד בתחילת תהליך ההירדמות. הוא מיוצר בזמן שונה אצל כל אדם ולכן נדרשה הערכה אישית.
לאחר מכן המשתתפים הלכו הביתה ותיעדו את הרגלי השינה שלהם במהלך שבעת הימים הבאים. החוקרים העריכו את הפרש הזמן בין הופעת המלטונין לתזמון השינה עבור כל משתתף. הם גילו כי משתתפים שהלכו לישון בטווח זמן קצר מהפרשת המלטונין, כלומר, נשארו ערים יותר מידי זמן ולא הקשיבו לצרכי הגוף שלהם, סבלו מיותר השלכות שליליות של מחסור בשינה. בנוסף, החוקרים גילו כי גברים נוטים לסבול מהשלכות של חוסר בשינה יותר מנשים.