חוקרים מיפן הזינו עכברים זכרים צעירים ועכברים בגיל העמידה בדיאטות איזוקלוריות עם כמויות משתנות של חלבון. הם מצאו כי העכברים היו בריאים יותר מבחינה מטבולית כאשר הוזנו בתזונה שכללה הגבלה בכמויות החלבון. ממצאים אלה יכולים לספק תובנות חשובות לפיתוח התערבויות תזונתיות ושיפור הבריאות המטבולית של בני אדם.
כפי שאומר הפתגם "אתה מה שאתה אוכל", סוג המזון שאנו צורכים משפיע על בריאותנו ואריכות ימינו לאורך כל החיים. למעשה, קיים קשר ישיר בין הצרכים התזונתיים הקשורים לגיל לבין בריאות מטבולית. תזונה אופטימלית בהתאם לגיל יכולה לסייע בשמירה על הבריאות המטבולית, ובכך לשפר את תוחלת הבריאות (תקופת חיים ללא מחלות) ואת תוחלת החיים של הפרט. התערבויות תזונתיות שונות הכוללות צריכת קלוריות וחלבון מגוונות ידועות כמשפרות את בריאותם ותוחלת החיים של מכרסמים ופרימטים. יתר על כן, מחקרים אחרונים דיווחו גם על הקשר בין אבות המזון (חלבונים, פחמימות, שומנים) ובריאות לב-מטבולית והזדקנות בעכברים. עם זאת, כמות החלבון שיש לצרוך כדי לשמור על בריאות מטבולית אינה ידועה.
במחקר חדש שפורסם בכתב העת GeroScience, צוות חוקרים בראשות פרופסור משנה יושיטאקה קונדו מאוניברסיטת וואסדה, יפן, חקר את כמות החלבון הדרושה בתזונה על מנת לשפר את הבריאות המטבולית בעכברים המתקרבים לגיל מבוגר. הם גייסו עכברים צעירים (בני 6 חודשים) ובגיל העמידה (בני 16 חודשים) שניזונו מתזונה איזוקלורית עם תכולת חלבון משתנה (5 עד 45%) במשך חודשיים. לאחר חודשיים, ההשפעה של דיאטות חלבון שונות הוערכה בהתבסס על מדידות של משקל השרירים, פרופיל שומנים בכבד ובפלזמה, וכמויות של חומצות אמינו בפלזמה.