אמצעי מניעה

האם הגלולה למניעת הריון לגברים בדרך?

חוקרים מראים במודלים של בעלי חיים כי גישה חדשנית, לא הורמונלית וספציפית לתאי זרע, מהווה אפשרות מבטיחה לשימוש בתור אמצעי מניעה גברי הפיך

אמצעי מניעה לגברים. אילוסטרציה

אוכלוסיית העולם גדלה ביותר מפי 2.6 ב-60 השנים האחרונות. המגמה הגוברת נמשכת – התחזיות מצביעות על כך שמספר האנשים החיים על הפלנטה שלנו יגדל ל-9 מיליארד עד 2037 מ-8 מיליארד ב-2022. מספרים אלה מדגישים את הצורך בתכנון ילודה בהתאם; עם זאת, פריצות הדרך בתחום אמצעי המניעה היו מעטות בעשורים האחרונים. באופן ספציפי לגברים, אין גלולות זמינות למניעת הריון.

במחקר שפורסם בכתב העת Science, חוקרים ממכללת ביילור לרפואה ומוסדות שותפים מראים במודלים של בעלי חיים כי גישה חדשנית, לא הורמונלית הספציפית לתאי זרע, מהווה אפשרות מבטיחה לשימוש בתור אמצעי מניעה גברי הפיך.

"למרות שחוקרים חקרו מספר אסטרטגיות לפיתוח אמצעי מניעה גבריים, עדיין אין לנו גלולה למניעת הריון לגברים", אמר המחבר המקביל ד"ר מרטין מצוק, מנהל המרכז לגילוי תרופות ויו"ר המחלקה לפתולוגיה ואימונולוגיה בביילור. "במחקר זה התמקדנו בגישה חדשנית – זיהוי מולקולה קטנה שתעכב חלבון בשם ׳סרין/תראונין קינאז 33׳ או בקיצור ׳STK33׳, חלבון החשוב במיוחד לפוריות אצל גברים ועכברים כאחד".

מחקרים קודמים הראו כי החלבון STK33 נמצא בריכוז גבוה מאוד באשכים וחשוב במיוחד ליצירת זרע פונקציונלי. בעכברים, ביטול  הגן שאחראי על יצור החלבון, הפך את העכברים ללא פוריים עקב ייצור זרע חריג ותנועתיות זרע ירודה. אצל גברים, מוטציה בגן של חלבון STK33 מובילה לאי פוריות הנגרמת על ידי אותם פגמים בזרע שנמצאו בעכברי הניסוי. והכי חשוב, בעכברים ובגברים עם מוטציות אלה אין פגמים אחרים ואפילו יש גודל אשכים תקין.

"החלבון STK33 נחשב, לפיכך, למטרה בת קיימא ובטוחה באופן יחסי בפיתוח אמצעי מניעה אצל גברים", אמר מצוק.

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00