חשוב מאוד לדעת מהי ההשפעה של טיפול מקוון על תוצאי תפקוד ותוצאים פסיכולוגיים, אך עם זאת היא עדיין איננה ברורה. לכן, מטרת המחקר שממצאיו תוארו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology הייתה להעריך כיצד מודל בריאות חדשני מקוון, המסייע בשיתוף פעולה של מטפל-מטופל, משפיע על תפקודי ובריאות הנפש בקרב מטופלים עם פסוריאזיס ביחס לטיפול פרונטלי.
במסגרת ניסוי קליני אקראי מבוקר שארך 12 חודשים הוקצו מטופלים עם פסוריאזיס ביחס של 1:1 לקבלת טיפול מקוון או טיפול פרונטלי. את ההפרעות התפקודיות ודיכאון העריכו החוקרים בתחילת המחקר ובאינטרוולים של 3 חודשים על ידי שימוש בשאלונים.
במחקר השתתפו 296 מטופלים אשר הוקצו באופן רנדומלי לכל אחת מזרועות המחקר. תוצאות המחקר הראו כי ההבדל בין הקבוצות בשיפור ב-EuroQol Visual Analogue Scale היה -0.002. מעבר לכך, נמצא כי ההבדל בין הקבוצות מבחינת שיפור כולל במדד ה-EuroQol-5 Dimensions היה 0. לבסוף, נמצא כי ההבדל בין הקבוצות בשיפור הכולל ב-Patient Health Questionnare-9 היה -0.33.
מחקר זה מוגבל בתוצאותיו בגלל הבדלים קלים בשחיקה שבין זרועות הטיפול המקוון והטיפול הפרונטלי (11% לעומת 9%), אך הבדל זה לא השפיע על התוצאים. פרט לכך, ממצאי המחקר מראים כי בקרב מטופלים עם פסוריאזיס, מודל הבריאות המקוון שווה ערך לטיפול פרונטלי בהיבט של הפחתת הפגיעה בתפקוד ובתסמיני דיכאון.