המחקר הנוכחי בחן וסיקוסטומיה בשיטת כפתור MIC-KEYי(MIC‐KEY button vesicostomy) כחלופה לקטטר סופרה-פובי קבוע (SPCs – suprapubic catheters) לניקוז שלפוחית השתן במבוגרים.
החוקרים ביצעו מחקר פיילוט בשלב 2 שבחן באופן פרוספקטיבי מטופלים עם SPCs קבועים שהועברו לכפתורי MIC-KEY, או להכנסה דה-נובו תחת ציסטוסקופיה, בין נובמבר 2014 לינואר 2019. בסך הכל, במחקר השתתפו 15 מטופלים (14 נשים וגבר אחד) שהיה להם SPCs קבועים והם עברו החלפה או ניסיון החלפה לכפתור MIC-KEY, וגבר אחד שעבר הכנסה דה-נובו תחת ציסטוסקופיה עם היסטוריה של קטטר סופרה-פובי קודם.
הגיל הממוצע (טווח) של משתתפי המחקר היה 44.2 שנים (13-73). בנוסף, המשתתפים התבקשו למלא שאלונים הנוגעים לאיכות החיים עם הקטטר
(C-IQoL – Catheter‐related quality‐of‐life) בתחילת המחקר ולאחר שלושה חודשים.
שני משתתפים עברו ניסיון החלפה אך השתתפותם הופסקה סביב הניתוח בעקבות בעיות גודל וקשיי הכנסה, בהתאמה. שלושה מטופלים הועברו חזרה ל-SPC בעקבות בעיות הקשורות לגודל הכפתור (18 ימים), דליפה (שלושה חודשים), וזיהומים חוזרים (13 חודשים). 11 המטופלים שנותרו הצליחו להסתדר טוב עם ניקוז מתמשך דרך כפתור MIC-KEY; הזמן הממוצע (טווח) מההחלפה היה 34.2 (5-105) חודשים.
תוצאות ה-C-IQoL השתפרו שלושה חודשים לאחר ההחלפה, מ-50.0 ל-75.4. בנוסף, שינויים בוצעו כתלות בניהול האישי של המטופלים, בדרך כלל אחת לשלושה חודשים, תחת הרדמה מקומית או כללית.
החוקרים הסיקו כי כפתור MIC-KEY הוא חלופה בטוחה לניקוז SPC בקרב מבוגרים בטווח הקצר-בינוני, בעוקבה הנבחרת שנבדקה.
מקור:
Chong, J.J.Y. et al. (2020) BJU International 125,2.