"בעיות שינה נקשרו במחקרים קודמים לכישורי חשיבה וזיכרון לקויים בשלב מאוחר יותר בחיים, מה שמציב אנשים בסיכון גבוה יותר לדמנציה", אומר ד"ר קלמנס קבאילס שהוביל את המחקר. "המחקר שלנו שהשתמש בסריקות מוח כדי לקבוע את גיל המוח של המשתתפים, ותוצאותיו מצביעות על כך ששינה לקויה מובילה להאצה של כמעט שלוש שנים בהזדקנות המוח כבר בגיל העמידה."
המחקר כלל 589 אנשים בגילאי 40. המשתתפים מילאו שאלוני שינה בתחילת המחקר וחמש שנים לאחר תחילתו. בנוסף, הם עברו סריקות מוח כ-15 שנים לאחר תחילת המחקר.
החוקרים ניתחו את תשובות הנבדקים לשאלות כגון: "האם בדרך כלל יש לך בעיות להירדם?" "האם בדרך כלל אתה מתעורר כמה פעמים בלילה?" ו-"האם בדרך כלל אתה מתעורר מוקדם מדי?". לאחר מכן הם העריכו את שנת הנבדקים לפי שישה קריטריונים שסימלו שינה לא טובה: משך שינה קצר, איכות שינה גרועה, קשיי הירדמות, קשיי שינה, יקיצה מוקדמת בבוקר וישנוניות בשעות היום.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת Neurology, והן מצביעות על כך שאנשים עם מאפיינים של שינה גרועה מציגים מוח "מבוגר יותר" בסריקות המוח שבוצעו להם במהלך המחקר.
"הממצאים שלנו מדגישים את החשיבות של טיפול בבעיות שינה בשלב מוקדם בחיים על מנת לשמר את בריאות המוח, כולל שמירה על לוח זמנים קבוע של שינה, פעילות גופנית, הימנעות מקפאין ואלכוהול לפני השינה ושימוש בטכניקות הרפיה", אומרת ד"ר קריסטין יפה שהשתתפה בהובלת המחקר. "מחקר עתידי צריך להתמקד במציאת דרכים חדשות לשיפור איכות השינה ובחקירת ההשפעה ארוכת הטווח של שינה על בריאות המוח אצל אנשים צעירים יותר."