כיום, כ-20% מהילדים ובני הנוער בין הגילאים שלוש עד שבע-עשרה בארה"ב סובלים מקשיים נפשיים או מהפרעות רגשיות, התפתחותיות והתנהגותיות. שיעור ההתנהגויות האובדניות בקרב בני נוער נמצא במגמת עליה בעשורים האחרונים. יתרה מכך, מחקרים מראים שמגפת הקורונה העצימה את המגמות הללו מאחר שההתמודדות עימה דרשה בידוד וניתוק חברתי. מנגד, אף על פי שהורים רבים שואפים לסייע לילדיהם, הם נתקלים בקושי ובתורים ארוכים למומחים בתחומי הטיפול הנפשי.
במחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics, צוות החוקרים ניסה לבדוק האם משחקי וידאו ייחודיים המיועדים לטיפול נפשי יכולים לסייע לילדים המתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, חרדה או דיכאון. החוקרים אספו מידע על מחקרים בהם בוצעו ניסויים שניתחו את השפעות השימוש במשחקים.
צוות החוקרים מצא שמשחקי וידאו המיועדים לטיפול בילדים או בני נוער עם הפרעות קשב וריכוז או דיכאון הובילו להפחתה מסוימת בתסמינים המאפיינים מצבים אלו. לעומת זאת, משחקי וידאו המיועדים לטיפול בחרדה לא הראו השפעה משמעותית על הנבדקים שהשתתפו במחקר.
"למרות שהיתרונות עדיין צנועים, המחקר שלנו מציג כמה כלים חדשים שעשויים לעזור לשפר את בריאותם הנפשית של ילדים – במיוחד עבור הפרעות קשב וריכוז או דיכאון – שיכולים להיות נגישים יחסית למשפחות", אומר ד"ר ג'וזף מקגווייר מבית הספר לרפואה ג'ון הופקינס אשר הוביל את המחקר. "אז אם אתה רופא ילדים, ואתה מתקשה לגרום למטופל שלך ללכת לטיפול נפשי פרטני, יכול להיות שמשחקי מחשב שמכוונים לטיפול נפשי עשויים להיות צעד ראשון אפקטיבי עד שהמטופל יתחיל לקבל טיפול פרטני."