"מרבית האנשים מחוסנים במגוון חיסונים, ואם ניתן לקחת את החיסון הזה ולמקד אותו נגד סרטן, ניתן להשתמש בו כדי לחסל את הסרטן", מסביר ניל פורבס. "עם זאת, ברור שסרטן לא יציג מולקולות של וירוסים על פני השטח שלו. אז השאלה הייתה, האם אנחנו יכולים להכניס מולקולה אל תוך התא הסרטני באמצעות חיידק הסלמונלה ולגרום למערכת החיסון לתקוף את התא הסרטני כאילו היה וירוס פולש?"
צוות מאוניברסיטת מסצ'וסטס אמהרסט הוכיח בתיאוריה כי אנטיגן חלבוני מחיסון ילדות יכול להיות מועבר לתאים של גידול ממאיר כדי למקד מחדש את המערכת החיסונית של הגוף נגד הסרטן, לעצור אותו ביעילות ולמנוע את הישנותו.
מערכת מבוססת חיידקים להעברת חומרים לתוך תאים משתמשת בוריאנט לא מזיק של סלמונלה המשחרר תרופה, במקרה זה אנטיגן של חיסון, לאחר שהוא מגיע לתא סרטני של גידול סרטני מוצק. "בדומה לאימונותרפיה, למערכת חיידקית זו יש פוטנציאל להיות יעילה בטיפול במגוון רחב של חולי סרטן", כותב המחבר הבכיר ניל פורבס, פרופסור להנדסה כימית, במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Immunology.
כדי לבחון את התיאוריה שלהם שהטיפול החיסוני הזה יכול לעבוד, פורבס והצוות הנדסו גנטית את הסלמונלה להעברה תוך תאית, כדי להעביר חלבון בשם ״אובלבומין״ (חלבון של ביצת תרנגולת) לתאי גידול בלבלב של עכברים שחוסנו ב"חיסון" כנגד חלבון האובלבומין. החוקרים הראו כי האובלבומין מתפזר לאורך הציטופלסמה של התאים הן בתרבית והן בגידולים.
האובלבומין עורר תגובה ספציפית לאנטיגן של תאי חיסון, שתקפו את התאים הסרטניים. הטיפול ניקה 43% מגידולי הלבלב המבוססים, הגביר את ההישרדות ומנע צמיחה מחדש של הגידול, כך נכתב במאמר.