מחקרים

האם צריך להפסיק טיפול תרופתי לטרשת נפוצה במהלך ההנקה?

טרשת נפוצה היא מחלה שפוגעת לעיתים קרובות בנשים בגיל הפריון. מחקר השוואתי חדש בחן את ההשפעה שיש לתרופה זו על ילדים שאימהותיהם נטלו אותה במהלך ההנקה

הנקה, קשר אם-תינוק. אילוסטרציה

מטופלות רבות הסובלות מטרשת נפוצה מתחבטות בשאלה האם מקובל להמשיך את טיפולן התרופתי גם בהריון ובהנקה. מחקר חדש שנערך על ידי המחלקה הנוירולוגית בבית החולים סיינט ג׳וזף בגרמניה על התרופה 'קופקסון', יכול להקל על חשש זה בקרב האימהות, לפחות במהלך תקופת ההנקה. המחקר פורסם ב-1 באפריל 2022 בכתב העת Multiple Sclerosis Journal.

טרשת נפוצה היא מחלה אוטואימונית כרונית של מערכת העצבים המרכזית שבה הגוף תוקף את עצמו. היא מאופיינת בהתקפים, שבהם החולים חווים שלל תסמינים נוירולוגיים כגון חולשה, עיוותים וטשטוש ראייה עם שיפור וחזרה למצב הבסיסי לאחר מכאן. ככל שהמחלה מתקדמת, הנזק במערכת העצבים מצטבר כתוצאה מאותם התקפים חוזרים, מה שגורם לרוב לנכות קבועה. טיפול תרופתי, דוגמת ה'קופסקון', יכול להאט את הצטברות הנזק הקבוע למערכת העצבים המרכזית על ידי הפחתת תדירות ההתקפים והארכת תקופת היציבות ביניהם.

במהלך 18 החודשים הראשונים לחייהם של הילדים, עקבו החוקרים אחר מדידות גוף התינוק, עיכובים התפתחותיים וכן טיפולים אנטיביוטיים ואשפוזים בבתי החולים. במחקר לא נמצא הבדל משמעותי בין שתי קבוצות הילדים. ״במחקר זה, השווינו התפתחות של 120 ילדים, שאימהותיהם סובלות מטרשת נפוצה. 50 אחוז מהאימהות בקבוצה זו טופלו בקופקסון במהלך ההנקה, כאשר לא נצפו השפעות שליליות אצל הילדים המיוחסות למתן התרופה לטרשת נפוצה״ הסבירה ד"ר אנדריאה סיפלה מבית החולים סיינט ג׳וזף בגרמניה. כתוצאה מכך, הטיפול בקופקסון במהלך תקופת ההנקה מאושר כעת.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00