מחקרים

האם צריכת פירות הדר מגבירה את הסיכון למלנומה?

החוקרים סיכמו כי צריכה מוגברת של פירות הדר קשורה עם סיכון מוגבר למלנומה. תיקוף נוסף של ממצאים אלה עשוי להוביל לאסטרטגיות משופרות למניעת מלנומה

פירות הדר. אילוסטרציה

היארעות מלנומה נמצאת במגמת עליה משמעותית בכל רחבי העולם. פסורלן, פוטוקרצינוגן ידוע, נמצא בכמויות רבות ובאופן טבעי בפירות הדר ומוצריהם, נתון שהוביל להשערה כי צריכה מרובה שלהם עלולה להגביר את הסיכון למלנומה.

במחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology, חוקרים בחנו את הקשר בין צריכת פירות הדר באופן כללי וצריכה של מוצרי פירות הדר מסויימים עם הסיכון למלנומה. כמו כן, החוקרים בחנו אינטראקציות בין צריכה כללית של הדרים עם גורמי סיכון מבוססים למלנומה. מידע אודות צריכת הדרים נאסף באמצעות 5 סבבים של שאלונים שנערכו כל 24 שעות.

החוקרים מצאו כי לאחר תקנון לגורמים מבלבלים אפשריים, למשתתפים בקבוצת הצריכה הגדולה ביותר של פירות הדר (מעל 2 מנות ביום) היה סיכון מוגבר יותר למלנומה באופן מובהק בהשוואה לקבוצה שלא צרכה כלל פירות הדר. עבור מוצרי הדר ספציפיים, למשתתפים אשר צרכו במידה הרבה ביותר תפוזים ומיץ תפוזים (מעל מנה ביום) נמצא סיכון מוגבר באופן מובהק למלנומה, בהשוואה לאלה שלא צרכו מוצרי הדר כלל, בהתאמה. למטופלים עם עור בהיר\בהיר מאוד וצריכה מרובה של פירות הדר אף נמצא סיכון מוגבר יותר למלנומה.

החוקרים סיכמו כי צריכה מוגברת של פירות הדר קשורה עם סיכון מוגבר למלנומה. תיקוף נוסף של ממצאים אלה עשוי להוביל לאסטרטגיות משופרות למניעת מלנומה.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. נו- ומה אמינות מחקרי התזונה שמבוססים על שאלונים …

0:00
0:00