סקירה שיטתית ומטא-אנליזה מקיפה שפורסמה לאחרונה ב-BMJ, אחד מכתבי העת הרפואיים הנחשבים בעולם, מצאה קשר בין צריכה גבוהה של קפה לסיכון לסרטן הערמונית – אחד מסוגי הסרטן הנפוצים בעולם בקרב גברים. מטרת המחקר היתה להעריך את הקשר בין צריכת קפה לסיכון לסרטן הערמונית. הסקירה בוצעה במספר מאגרי מידע רפואיים כמו ה- PubMed, Web of Science ו-Embase אחרי מחקרים מתאימים שפורסמו עד ספטמבר 2020. שני חוקרים בחנו באופן עצמאי את המחקרים וחילצו את הנתונים מהם.
התוצא העיקרי שנבדק במחקר היה התפתחות של סרטן הערמונית שסווג לפי קבוצות: סרטן ערמונית מקומי או לא אגרסיבי; סרטן ערמונית מתקדם או אגרסיבי; או סרטן ערמונית קטלני.
בסקירה הסופית נכללו 16 מחקרים שכללו 57,732 מקרים של סרטן הערמונית מתוך 1,081,586 משתתפים.
צריכת הקפה הגבוהה ביותר היתה קשורה באופן משמעותי לסיכון נמוך יותר לסרטן הערמונית. צריכת הקפה הגבוהה ביותר בהשוואה לצריכת הקפה הנמוכה ביותר היתה עם סיכון יחסי מאוחד (RR) של 0.91 (רווח בר סמך של 95%, 0.84 עד 0.98, I2 = 53.2%). היתה מגמה ליניארית משמעותית לקשר זה (p = 0.006 למגמה הליניארית), עם RR מאוחד של 0.988 (רווח בר סמך של 95%, 0.981 עד 0.995) לכל תוספת של כוס קפה אחת ליום.
לסרטן ערמונית מקומי, מתקדם וקטלני, ה-RR המאוחד היה 0.93 (רווח בר-סמך של 95%, 0.87 עד 0.99), 0.88 (רווח בר-סמך של 95%, 0.71 עד 1.09) ו-0.84 (רווח בר-סמך של 95%, 0.66 עד 1.08), בהתאמה. מטא-אנליזה זו לא הצביעה על כל עדות להטיה בפרסום.
ממצאי מחקר זה מצביעים על כך שצריכה גבוהה יותר של קפה עשויה להיות קשורה לסיכון נמוך יותר לסרטן הערמונית.