חוויות ילדות שליליות שעברה אישה יכולות להשפיע על הבריאות הנפשית והפיזית של ילדיהן, כפי שחוקרים מהאוניברסיטה לרפואה צ׳ריטה בברלין מדווחים כעת בכתב העת The Lancet Public Health. המחקר מצא כי התעללות במהלך ילדותה של האם קשורה לסיכון גבוה יותר לבעיות בריאותיות כגון אסתמה, אוטיזם ודיכאון בדור הבא. התערבות מוקדמת לתמיכה באמהות שעברו התעללות בילדותן עשויה לעזור להתמודד עם השפעות אלה.
התעללות במהלך הילדות היא גורם סיכון חמור במיוחד לבעיות בריאותיות אצל האדם שעבר אותה, שכן היא מביאה להשלכות נרחבות לכל החיים. בין ההשפעות ניתן למנות השלכות פיזיות, נפשיות, התנהגותיות וחברתיות שיכולות להימשך גם במהלך ההיריון וההורות, וכתוצאה מכך, חוויות שליליות במהלך ילדותם של ההורים יכולות להשפיע על התפתחות ילדיהם ובריאותם.
סיכון גבוה יותר לאסתמה, הפרעות קשב וריכוז, אוטיזם ודיכאון – במחקר שפורסם לאחרונה, צוות חוקרים בראשות ד"ר קלאודיה בוס, פרופסור במכון לפסיכולוגיה רפואית בצ'ריטה, מראה כי בעיות בריאותיות שכיחות יותר אצל ילדים של אמהות שחוו התעללות כילדות. החוקרים מגדירים התעללות כהתעללות פיזית, רגשית או מינית, או הזנחה על ידי הורה או אפוטרופוס שהובילה לפגיעה פיזית או רגשית או לאיום בפגיעה בילד. הם ניתחו נתונים על יותר מ-4,300 אמהות אמריקאיות וילדיהן מ-21 קבוצות. אמהות דיווחו על חוויות ילדותן וסיפקו מידע על אבחנות בריאותיות אצל ילדיהן הביולוגיים עד גיל 18, כאשר חלק נאסף במהלך ביקורים שנערכו במסגרת המחקר. מאגר הנתונים החשוב הזה, שמשתרע על פני שני דורות של אותה משפחה, אפשר לחוקרים לזהות קשרים משמעותיים.