חוקרים במכון פרנסיס קריק ובקינגס קולג' בלונדון יצרו כלי לחיזוי ההשפעות של דיאטות שונות הן על תאים סרטניים והן על תאים בריאים. עבודתם יכולה לעזור לאתר את השינויים המטבוליים העדינים הקשורים לסוגים שונים של חומרים מזינים, ולשפר את ההבנתנו על הקשר בין תזונה למחלות.
מטבוליזם מתייחס למערכת של תהליכים המאפשרים לאורגניזם להשתמש בחומרים מזינים מסביבתו על מנת לתפקד. כמויות יחסיות של סוכרים, שומנים וחלבונים בתזונה קובעות איזה "דלק" זמין לתאים, וגם כיצד תאים אלה מעבדים את החומרים המזינים. תאים סרטניים, כמו תאים חולים אחרים, משנים את חילוף החומרים שלהם כדי לתמוך בהישרדות ובצמיחה.
כחלק מהמחקר, שפורסם ב–iScience, צוות המחקר בקינגס קולג' בלונדון יצר לראשונה מפה מקיפה של כל המסלולים המטבוליים בעכבר. לאחר מכן, צוות קריק אסף נתונים ניסיוניים על ידי מדידות שונות מגידולי כבד וכבדים תקינים של עכברים שניזונו מתזונה 'בריאה' או מתזונה 'לא בריאה', עשירה בשומנים ובסוכרים.
הם מצאו שינויים ספציפיים בחילוף החומרים הקשורים לתזונה לא בריאה, אשר נצפו כמקדמים ייצור של שומנים הן ברקמות סרטניות והן ברקמות בריאות. הם גם הבחינו כי ההבדלים בחילוף החומרים בין תאים בריאים לסרטניים היו הגבוהים ביותר בהקשר של תזונה לא בריאה, מה שמרמז על כך שגידולים מסוגלים לנצל טוב יותר תזונה לא בריאה כדי לקדם הישרדות וצמיחה.
פטרישיה נונס, מדענית מחקר בכירה במעבדה בקריק, אמרה: "על ידי שימוש בנתונים ניסיוניים מהמעבדה, המודל מאפשר לנו להתחיל להבין את השינויים המטבוליים המורכבים שקורים ברקמות עקב תזונה ספציפית".
אשמח להכוונה בתזונה לסרטן שד גרורתי