בשנת 2022, ד"ר רוברט קריקוריאן מאוניברסיטת קליפורניה וצוותו פרסמו מחקר שמצא כי הוספת אוכמניות לתזונה היומית של אוכלוסיות מסוימות בגיל העמידה עשויה להפחית את הסיכויים לפתח דמנציה בסוף החיים. המחקר הנוכחי על תותים, שפורסם לאחרונה בכתב העת Nutrients, הוא הרחבה של מחקר האוכמניות.
"גם תותים וגם אוכמניות מכילים נוגדי חמצון הנקראים ׳אנתוציאנינים׳, בעלי מגוון יתרונות בריאותיים המשותפים לכלל פירות היער, כגון שיפורים מטבוליים וקוגניטיביים", אמר קריקוריאן, פרופסור במחלקה לפסיכיאטריה ומדעי המוח ההתנהגותיים של המכללה לרפואה של אוניברסיטת סינסינטי. "יש נתונים אפידמיולוגיים המצביעים על כך שלאנשים שצורכים תותים או אוכמניות באופן קבוע יש ירידה מתונה יותר ברמה הקוגניטיבית עם ההזדקנות". בנוסף להכלת אנתוציאנינים, קריקוריאן אמר כי תותים מכילים מיקרונוטריאנטים נוספים הנקראים אלגיטאנינים וחומצה אלגית שנקשרו ליתרונות בריאותיים.
כ-50% מהאנשים בארה"ב מפתחים עמידות לאינסולין, המכונה בדרך כלל טרום סוכרת, סביב גיל העמידה, אשר הוכחה כגורם למחלות כרוניות. קריקוריאן אמר כי היתרונות המטבוליים והקרדיווסקולריים של צריכת תות שדה נחקרו בעבר, אך מעט מחקרים נעשו על ההשפעות הקוגניטיביות שלה.
"מחקר זה העריך האם צריכת תות שדה עשויה לשפר את הביצועים הקוגניטיביים ואת הבריאות המטבולית באוכלוסייה זו, ואם כן, האם ייתכן שיש קשר בין שיפור קוגניטיבי לבין שיפור במצב המטבולי", אמר.