אנשים רבים עם בעיות לב מנסים לשמור על תזונה בריאה בכדי להפחית את הסיכון לפתח מחלה לבבית. מחקרים קודמים כבר הראו שפולי סויה הם בעלי תכונות נוגדות חמצון ואנטי-דלקתיות. בהתבסס על כך, החוקרים חשדו שחלבון הסויה עשוי לסייע בהגנה על הלב מפני התפתחות נזקים.
צוות החוקרים ובראשו ד"ר נוזומי פורוקוואה עקבו אחר עכברים עם סיכון גבוה לפתח מחלות לב אשר ניזונו ממזון עשיר בחלבון הסויה. הם גילו שעכברים שניזונו מסויה הראו שיפור בתפקודי הלב. בנוסף, שריר הלב שלהם היה פחות מעובה ופחות מצולק – כלומר, הראו פחות סמנים שמעידים על החמרה לבבית.
בשלב הבא החוקרים בחנו את חיידקי המעי של אותם עכברים. הם גילו שבעכברים שניזונו מסויה היו יותר חיידקים המייצרים חומצות שומן קצרות שנקראות SCFA. ל-SCFA תכונות חיוביות עבור הסובלים מבעיות לבביות, והן מסייעות בהגנה על הלב מפני היווצרות נזקים.
מסקנות המחקר פורסמו בכתב העת Clinical Nutrition, והן מצביעות על כך שחלבון הסויה מסייע במניעת נזק ללב על ידי עידוד התרבותם של חיידקים ספציפיים במעי, אשר מסוגלים לייצר SCFA.
"היבט חשוב של מחקר זה הוא שרכיבי סויה הראו השפעות מועילות על הלב", אמר פורוקוואה. "בעבר הוכחו השפעות על השמנת יתר, אך ההשפעות על מחלות לב לא היו ידועות. חשוב לציין חלבון הסויה מגבירה את ייצור ה-SCFAs על ידי חיידקים מוסימים במעי. SCFAs אלו עלולים לעכב את התקדמות אי ספיקת לב."
החוקרים מקווים להמשיך את המחקר וליישמו בעתיד לטובת טיפול בחולים המצויים בסיכון לאי ספיקת לב.