במחקר חדש ניסו החוקרים לבחון האם הורות משפיעה על המוח. לצורך כך, אספו החוקרים כ-37,000 נבדקים שכולם היו הורים לילדים. במהלך המחקר עברו המשתתפים סריקות מוח אשר נותחו על ידי המומחים. הם התמקדו באזורים שונים במוח וביכולת שלהם לתקשר אחד עם השני. החוקרים התעמקו במיוחד באזורים האחראיים על תנועה, תחושה ויצירת קשרים חברתיים.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת Proceedings of the Natural Academy of Sciences. המדענים גילו כי הורים עם הרבה ילדים הראו יותר קשרים בין אזורים שונים במוח, ובמיוחד בין אזורים המעורבים בתחושה ובתנועה. מעניין במיוחד לדעת שאותם אזורים ידועים ביכולתם להיפגע מבחינה תפקודית לאורך ההזדקנות.
"אנו רואים דפוס נרחב של שינויים תפקודיים, כאשר מספר הורה ליותר ילדים יראה קישוריות ברמה גבוהה יותר בין אזורים מוטוריים וסנסוריים במוח" אמר פרופסור אברהם הולמס שהוביל את המחקר.
החוקרים הבחינו בכך שמשתתפי המחקר הראו אפקט מצטבר. כלומר, ככל שהיו להורים יותר ילדים, כך הופיעו יותר קשרים בין האזורים המוחיים שנחקרו. החוקרים משערים שהקשרים המרובים יכולים לשמר את תפקודיות המוח, ויתרה מכך – להגן עליו מפני שינויים ניווניים המזוהים עם הזדקנות גוף האדם.
למעשה, ממצאי המחקר מאתגרים את ההנחות המקובלות שלפיהן הבאת ילדים יוצרת בעיקר לחץ ומתח. במקום זאת, המחקר מציע שהורות עשויה לספק העשרה סביבתית שיכולה להועיל לבריאות המוח באמצעות גירוי קוגניטיבי.
עם זאת, החוקרים מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים על מנת להבין בדיוק כיצד הורות יוצרת את השינויים המוחיים הללו, וכיצד הם משפיעים על המוח בטווח הזמן הרחוק.