מחלת פרקינסון היא מחלה ניוונית של המוח. היא נגרמת מאובדן של נוירונים – תאים המרכיבים את רקמת המוח. בפרט, מדובר באובדן נוירונים שמייצרים דופמין – מולקולה המשמשת להעברת מסרים בתוך המוח, ומעורבת בשליטה המוטורית ובפעילויות קוגניטיביות שונות. מרבית חולי הפרקינסון הם מבוגרים, וככל שהאוכלוסייה העולמית מזדקנת, מספר החולים גדל.
אחד התהליכים המתרחשים בפרקינסון הוא הצטברות של מולקולות חמצן רעילות, אשר גורמות לנזק קטלני ובלתי-הפיך לנוירונים מפרישי הדופמין. בעקבות כך יש ירידה בתפקוד המוחי בחולים.
נכון לעכשיו, אין תרופה שיכולה לרפא פרקינסון, והטיפולים הניתנים כיום מפחיתים את התסמינים, אך לא מונעים את התקדמות המחלה. בשל השכיחות ההולכת עולה שלה, יש צורך הולך וגובר בפיתוח תרופה שתמנע את התדרדרות החולים.
פרופסור אקיקו קוג'ימה-יואסה מהאוניברסיטה הציבורית של אוסקה הוביל קבוצת מחקר שבחנה את ההשפעה של נוגדי חמצון המצויים באצות ים – מאכל שכיח ביפן – על מניעת פרקינסון. החוקרים גילו כי אכילת אצות מידי יום יכולה להוריד את רמות מולקולות החמצן הרעילות בגוף, ובכך להוריד את הסיכוי לחוות פגיעה מוחית הכוללת אובדן נוירונים מפרישי דופמין, כפי שקורה בפרקינסון.
בנוסף לכך, החוקרים הבחינו כי אכילת האצות בעלת אפקט חיובי גם על התפקוד המוטורי של המעי, ועל מבנה רירית המעי הגס (רקמה מיוחדת המכסה את המעי הגס).
לפי דבריו של פרופסור קוג'ימה-יואסה: "יש לקוות שאצה המכילה נוגדי חמצון תהיה מרכיב מרכזי במניעת מחלת פרקינסון". במחקר מדגימים החוקרים כיצד שילוב של מאכל שכיח בתזונה יכול לשמש לרפואה מונעת, ולשפר את המצב הבריאותי של האוכלוסייה המבוגרת ברחבי העולם.
יש כמה סוגי אצות לאיזו מהן הכתבה מתייחסת?