נכון לעכשיו, אין סמן ביולוגי קליני אמין או זמין המבדיל במדויק בין חולים עם אלרגיות למזון הנמצאים בסיכון לתגובות מסכנות חיים חמורות לעומת אלרגיות המובילות לתסמינים קלים יותר. חוקרים מבית החולים אן ורוברט ה. לוריא לילדים בשיקגו ועמיתיהם דיווחו לראשונה כי סמן ביולוגי גנטי עשוי לסייע בחיזוי החומרה של תגובות אלרגיה למזון. הממצאים פורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology.
ד"ר לאנג ועמיתיו מצאו כי נוכחותו של אנזים בשם α-טריפטאז, המקודד על ידי גן המכונה ״TPSAB1״, נמצאת בקורלציה עם שכיחות מוגברת של אנפילקסיס או תגובה חמורה למזון בהשוואה לנבדקים ללא כל α-טריפטאז.
"קביעה האם למטופל עם אלרגיות למזון יש α-טריפטאז או לא יכולה להיעשות בקלות בפרקטיקה קלינית באמצעות בדיקה זמינה מסחרית לביצוע ריצוף גנטי ממקלוני לחיים", אמרה החוקרת הראשית אביגיל לנג, רופאה מטפלת וחוקרת בלוריא ילדים ועוזרת פרופסור לרפואת ילדים בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת נורת'ווסטרן. "אם הסמן הביולוגי מזוהה, זה עשוי לעזור לנו להבין שהילד נמצא בסיכון גבוה יותר לתגובה חמורה או אנפילקסיס עקב האלרגיה שלו למזון, ועליו להשתמש במזרק האפינפרין האוטומטי שלו אם נחשף לאלרגן. הממצאים שלנו פותחים את הדלת לפיתוח אסטרטגיית טיפול חדשה לחלוטין לאלרגיות למזון, שתתמקד או תחסום α-טריפטאז. זהו צעד ראשון מרגש ויש צורך במחקר נוסף".