מחלת כבד שומני היא מחלה שכיחה, המאופיינת בהחלפת רקמת הכבד בשומן. כאשר המחלה מתדרדרת היא יכולה להוביל לכדי נזק בלתי הפיך לכבד.
במחקר חדש שפורסם בכתב העת Cell Reports Medicine, עקבו החוקרים במשך 12 שבועות אחר 30 משתתפים שמחציתם נטלו תמצית מפרי אקזוטי שנקרא "קאמו-קאמו". מדובר בפרי שגדל ביערות הגשם הטרופיים של דרום אמריקה ומכיל כמויות גבוהות של ויטמין C.
כל המשתתפים עברו הערכה לרמות השומן בכבד לפני תחילת המחקר ובסופו. בעת ניתוח התוצאות, החוקרים הבחינו בירידה של 7.43% בשיעור השומן הכבדי של המשתתפים שקיבלו את תמצית הקאמו-קאמו. לעומת זאת, המשתתפים שלא נטלו את תמצית הפרי סבלו מעליה בשומן הכבדי בכ-8.42%.
"זה הבדל משמעותי של 15.85%", אומר פרופסור אנדרה מארט שהוביל את המחקר. הוא מסביר שפרי הקאמו-קאמו מכיל כמויות גדולות של חומר הקרוי פולי-פנול (Polyphenol). מדובר ברכיב גדול שאינו יכול להיספג דרך המעי לאחר אכילתו. הפולי-פנולים עוברים פירוק על ידי חיידקי המעי למולקולות קטנות יותר שמסוגלות להיספג על ידי הגוף. כאשר הפולי-פנולים מגיעים לכבד, הם מעודדים פירוק של שומן ומונעים את אגירתו. כתוצאה מכך הם מביאים לאפקט מגן על הכבד, מורידים את רמות השומנים בו ויכולים לשפר את מצבם של חולי כבד שומני שאינו על רקע אלכוהולי.
צוות החוקרים מקווים להצליח לייצר תמצית יעילה יותר של פרי הקאמו-קאמו שתכיל את הפולי-פנולים הרצויים בריכוז גבוה יותר. כמו כן, הם מציינים כי גם חמוציות מכילות את אותם חומרים, וייתכן כי שילוב של חמוציות עם קאמו-קאמו יוביל לאפקט משולב משמעותי יותר.