סוכרת הריון היא מצב בו נשים מפתחות היפרגליקמיה במהלך ההריון. לסוכרת יש השפעה מכרעת על העובר, והיא עלולה להוביל להתפתחות של עובר גדול יתר על המידה. פרופסור דיוויד פילדס מאוניברסיטת אוקלהומה החליט לבדוק האם קיים הבדל בהרכב החלב של נשים עם סוכרת הריון ונשים בריאות. "סוכרת הריון היא עניין גדול", אמר פילדס. "זה רע ליולדת כי בזמן שהיא חולפת לאחר הלידה, זה בדרך כלל מבשר שבהמשך החיים האם תחלה בסוכרת."
בתחילת הפרויקט, פילדס האמין שיש הבדל בהרכב חלב האם של אימהות עם סוכרת הריון לעומת אימהות בריאות. אמנם, ניתוח הנתונים שהתקבלו מהמחקר הציג מסקנה לא צפויה. למעשה, החוקרים גילו שלתינוקות לאימהות עם סוכרת הריונית הייתה גדילה לינארית מהירה יותר: הם היו גבוהים יותר וגדלו מהר יותר. בנוסף, היה להם אחוז שומן נמוך יותר ביחס לתינוקות שנולדו לאימהות בריאות. את תוצאות המחקר פרסמו החוקרים בכתב העת The Journal of the American Medical Association.
"הם לא עלו באחוזי השומן באותה מידה, וזה הפוך לחלוטין ממה שחשבנו. חשבנו שהתינוקות האלה יאגרו יותר שומן, אבל הם לא", אמר פילדס.
יש עוד הרבה מה ללמוד על חלב אם, מרכיביו והגורמים השונים שמשפיעים עליו. עם זאת, פילדס וצוותו כבר עשו צעדים משמעותיים בתחום והם ממשיכים לחקור את ההשפעות ארוכות הטווח של תזונה בתינוקות. "המסר האולטימטיבי שלנו לקחת הביתה הוא שחלב הוא תרופה. חלב הוא הממשק בין התינוק לאם. מה שהאמא אוכלת לטוב או לרע, מועבר לתינוק", אמר פילדס.