הממצאים מראים כי מתבגרים שישנים פחות משמונה שעות בלילה נוטים יותר לסבול מעודף משקל או השמנת יתר, בהשוואה לבני גילם שמקפידים על שינה מספקת. מתבגרים שישנים אף פחות מכך, נמצאו בסבירות גבוהה להיות בעלי מאפיינים לא בריאים נוספים, הכוללים השמנה בטנית, יתר לחץ דם ורמות לא תקינות של שומנים וגלוקוז בדם. כך עולה ממחקרו של מר מרטינז גומז, חוקר במרכז הלאומי ללב וכלי דם בספרד. המחקר, שפורסם ב-24 באוגוסט בכתב העת The American Journal of Preventive Medicine, הוצג בקונגרס ה-ESC.
"המחקר שלנו מראה שרוב בני הנוער לא ישנים מספיק, ויש לכך קשר לעודף משקל ולגורמים שתורמים לעליה במשקל, ועלולים להוביל לסיבוכים עתידיים" מתאר גומז. "אנחנו בודקים כעת אם הרגלי שינה לקויים קשורים לזמן מסך מוגזם, מה שיכול להסביר מדוע מתבגרים מבוגרים יותר, ישנים פחות ממתבגרים צעירים".
במסגרת המחקר נבדק הקשר בין משך השינה לבריאות ב-1,229 מתבגרים. גיל המשתתפים הממוצע היה 12 שנים. המחקר השתמש ב-8 שעות או יותר כיעד שינה אופטימלי. החוקרים מצאו כי בגיל 12, רק 34% מהמשתתפים ישנו 8 שעות בלילה, ובגיל 16, רק 19%. התוצאות הראו כי בגיל 14, בני הנוער שישנו מעט שעות היו בסבירות גבוהה יותר ב-72% להיות בעלי עודף משקל או השמנת יתר, בהשוואה לאלו שישנו מעל 8 שעות.
גומז טוען כי "עודף משקל ותסמונת מטבולית מובילים במקרים רבים למחלות לב וכלי דם, מה שמצביע על כך שתוכניות לקידום בריאות בבתי הספר צריכות לשים דגש על הרגלי שינה טובים. הורים יכולים להוות דוגמה טובה על ידי עקביות בנוגע לשעת השינה והגבלת זמן מסך בערב".