מחקר בהובלת ז'קלין בולט, ד"ר לרפואה ועמיתה לרפואה דחופה בילדים באוניברסיטת טקסס, בחן מקרים של ילדים שהגיעו למיון לרפואה דחופה במרכז הרפואי לילדים בדאלאס עקב מצבם נפשי והפרעות התנהגות למיניהן. במהלך המחקר נבדקה מה הייתה השכיחות של מקרים אלו – לפני המגפה ואחרי שהיא החלה. ד"ר בולט ועמיתיה אספו מידע מרשומות רפואיות אלקטרוניות על מטופלים שביקרו במיון לרפואה דחופה ממרץ עד ספטמבר בין 2017 ל-2019, והשוו אותם לנתונים בין 2019 ל-2020.
החוקרים מדווחים בכתב העת Pediatric Emergency Care כי מספר הביקורים במיון לרפואה דחופה עקב מצבים נפשיים והתנהגותיים שונים של ילדים עלה בהדרגה בשנים שלפני המגיפה, מה ששיקף מגמות ארציות מסוימות. אמנם, למרות שסך הביקורים תחת סיבות אלה ירד בשנת 2020, שיעור הביקורים הכולל זינק ב-42.8%. הקבוצות הדמוגרפיות עם העלייה הגבוהה ביותר בשכיחות ההגעה למיון עקב מצבים נפשיים כללו נשים ומתבגרים בגילאי 15 עד 17. ילדים שהגיעו למיון לרפואה דחופה בשנת 2020 לטיפול במצבם הנפשי היו בסיכון גבוה משמעותית להתאשפז או לעבור לטיפול פסיכיאטרי באשפוז מאשר בשנים קודמות.
"ממצאים אלה מדגישים כי רפואת הנפש בילדים ראויה ליותר התייחסות,", אמרה ד"ר בולט. "יש צורך במחקר עתידי כדי לחקור מגמות ארוכות טווח, כמו גם אסטרטגיות מניעה והתערבות יעילות".