אקלים

השפעת שינויי האקלים על הפרעות נוירולוגיות

כיצד עשויה ההתחממות הגלובלית להשפיע על אנשים עם מצבים נוירולוגיים?

שינויי אקלים. אילוסטרציה

על מנת להבין את השפעת התחממות כדור הארץ על בריאות המוח, סקירה עדכנית ניתחה את ההשפעה של עליית טמפרטורות הסביבה על אנשים עם הפרעות נוירולוגיות. טמפרטורות סביבה גבוהות היו קשורות לתסמינים מוגברים ולעלייה בשיעורי אשפוז ותמותה אצל אנשים עם הפרעות נוירולוגיות.

חוקרים וארגוני בריאות גדולים סבורים ששינויי האקלים הם האיום הגדול ביותר על בריאות הציבור העולמית. שינויי האקלים כוללים עלייה בטמפרטורות, עליית פני הים ועלייה בעוצמתם ובתדירותם של אירועי מזג אוויר קיצוניים כמו כגון הצפות, בצורת, הוריקנים ושריפות.

ההשפעות הבריאותיות של שינויי האקלים הן מגוונות וכוללות מחסור במזון, זיהום אוויר ועלייה במחלות זיהומיות. אך מכיוון שההשפעות מורכבות ומובנות רק בחלקן, חשוב להבין אותן טוב יותר כדי לדעת לספק את הטיפול הדרוש.

הסקירה שנערכה על ידי חוקרים מדנמרק ופורסמה ב-Peerj ניתחה מחקרים שבדקו את ההשפעות של עליית טמפרטורת הסביבה על ההפרעות נוירולוגיות, כולל היקף התחלואה, הביטויים הקליניים והיקף התמותה.

מהמחקר עולה שעלייה בטמפרטורת הסביבה עקב התחממות כדור הארץ עלולה להוביל להחמרה בתסמינים של הפרעות נוירולוגיות ולגרום לשיעורי אשפוז ותמותה גבוהים יותר. הכותבים סייגו שתוצאות הסקירה הן ראשוניות, והמחקרים המנותחים לא נועדו ספציפית להעריך את ההשפעה של שינויי אקלים על הפרעות נוירולוגיות.

כדי להבין את ההשפעות של התחממות כדור הארץ על הפרעות מוחיות, הצוות שמאחורי המחקר הנוכחי סקר מחקרים קודמים שבדקו את ההשפעה של עליות טמפרטורת הסביבה על הביטוי של תסמינים של הפרעות נוירולוגיות עיקריות. החוקרים גם ניתחו מחקרים שהעריכו את הקשר בין טמפרטורת הסביבה לבין אשפוז ושיעורי תמותה כתוצאה מהפרעות נוירולוגיות אלו.

ההפרעות הנוירולוגיות שהצוות בדק כללו מחלת אלצהיימר, צורות אחרות של דמנציה, טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון, מיגרנה, אפילפסיה ושבץ מוחי. החוקרים בחנו גם דלקת מוח הנגרמת על ידי קרציות כדוגמה למחלה זיהומית המערבת את מערכת העצבים.

החוקרים סקרו 84 מחקרים ומצאו שטמפרטורות סביבה גבוהות יותר היו קשורות לתוצאות גרועות יותר עבור אנשים עם הפרעות נוירולוגיות. לדוגמה, מחקרים רבים מצאו כי טמפרטורות סביבה גבוהות היו קשורות לתסמינים שליליים יותר, כגון עצבנות, חרדה, ודיכאון אצל אנשים עם מחלת אלצהיימר ודמנציה שאינה אלצהיימר.

באופן דומה, עלייה בטמפרטורות הסביבה הייתה קשורה לירידה בביצועים קוגניטיביים ותפקוד מוטורי אצל אנשים עם טרשת נפוצה. טמפרטורות גבוהות גם הגבירו את הסיכון לאשפוז ולתמותה אצל אנשים עם דמנציה ושבץ מוחי.

החוקרים מצאו גם שכיחות גבוהה יותר של דלקת מוח הנגרמת על ידי קרציות כאשר הטמפרטורות גבוהות יותר. הם זיהו כמה מחקרים המצביעים על השפעה שלילית של טמפרטורות גבוהות יותר על אנשים עם מחלת פרקינסון, אפילפסיה ומיגרנה, אך העדויות היו מוגבלות.

הסקירה גם בדקה את ההשפעות של שינויי האקלים על מהגרים. מכיוון ששינויי אקלים עלולים להפוך חלקים מסוימים של העולם לבלתי ראויים למגורים עקב בצורת, עליית טמפרטורות ואירועי מזג אוויר קיצוניים אחרים, תהיה עקירה המונית של אוכלוסיות.

הסקירה השוותה את השכיחות של הפרעות נוירולוגיות במהגרים ולא מהגרים כדי להעריך את ההשפעה הפוטנציאלית של הגירה הקשורה לאקלים על בריאות המוח. ההשפעות של הגירה על הפרעות נוירולוגיות היו משתנות, בעוד שגורמים סוציו-אקונומיים, תרבותיים וגנטיים השפיעו על שכיחות הפרעות מוחיות.

מגבלות המחקרים

החוקרים ציינו כי המחקרים שבדקו את ההשפעה של טמפרטורות גבוהות על הפרעות נוירולוגיות אלו הראו שונות ניכרת במתודולוגיה ובתכנון המחקר שלהם. יתרה מכך, אף אחד מהמחקרים שנסקרו לא נועד להתייחס ספציפית להשפעה של התחממות כדור הארץ והנדידה הקשורה לאקלים על הפרעות נוירולוגיות.

הם גם ציינו שרוב המחקרים נערכו במדינות עשירות יותר. סביר להניח שההשפעות של שינויי האקלים יחוו באופן לא פרופורציונלי על ידי מדינות עם הכנסה נמוכה וקהילות מוחלשות, ולפיכך, ייתכן שהתוצאות לא יהיו מייצגות.

בנוסף, הסקירה בדקה רק את ההשפעה הפוטנציאלית של התחממות כדור הארץ על הפרעות נוירולוגיות, אך שינויי האקלים כוללים עלייה במפלס הים, בצורת, זיהום אוויר ואובדן המגוון הביולוגי שעלולים גם להשפיע על התרחשות ותסמינים של הפרעות נוירולוגיות.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. לדעתי רוב ההשפעות הם פסיכולוגיות ונובעות מההגזמות וההפחדות שיש בתקשורת וברשתות. לפני כמה ימים הראו כתבה על ילדות שחיות בחרדת אקלים שזו הפרעה נפשית שגורמת להם להפרעה בתיפקוד. אין ספק שההתחממות הגלובלית היא איום, אבל יש גם איומים אחרים כגון פגיעת אסטרואידים ומגפות, שמהוות איום יותר מסוכן לקיום האנושות. בוררר שהמטרה בהפחדות בנושא האקלים הםה כדי להניע את הפוליטיקאים והמשקיעים … אבל צריך להתחשב גם בילדות המיסכנות ולהוריד קצת את רמת התעמולה וההפחדה ממשבר האקלים.

  2. לא יותר פשוט להתשמש במסטיק בחומר חיטוי שמשתחרר לאט? או חומר שמשנה את הpH וכ"ד ? שטיפות פה עם חומץ או אלכהול מי חמצן וכ"ד…

    1. סליחה טעות. התגובה היתה מיועדת לכתבה הבאה על המסטיק.

0:00
0:00