מחקרים הראו עד כה כי חוויות ילדות שליליות כגון התעללות רגשית ופיזית, חוסר יציבות משפחתית, מורכבות סוציו-אקונומית ובריאות לקויה יכולות להוביל לירידה בתוחלת החיים, אך לא היה ברור כיצד. המחקר הנוכחי, שהיה מחקר בינלאומי גדול ופורסם בכתב העת Journal of Psychosomatic Medicine: Journal of Biobehavioral Medicine בחן את הקשר בין חוויות ילדות שליליות לבין סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת.
החוקרים האמינו כי מכיוון שאנשים עם חוויות שליליות בילדותם יכולים לסבול מחוסר ביטחון עצמי, חוסר קבלה עצמית ותחושת חוסר מטרה, הם אלה שיכולים להיות ה"מנגנון" המקשר חוויות אלה לסיכון תמותה עתידי.
המחקר החדש, שעקב אחר 6,128 אנשים לאורך 24 שנים בארצות הברית, מצא כי קבלה עצמית – עמדות חיוביות כלפי עצמך והכרה וקבלה של היבטים רבים של עצמך – ותחושת מטרה וכיוון בחיים, אכן מסבירים חלק מהסיבה לכך שחוויות שליליות בילדות קשורות לסיכון לתמותה מוקדמת.
הפרויקט הובל על ידי פרופ' חבר לפסיכולוגיה באוניברסיטת לימריק ד"ר פארייק או סוילבאין, מנהל המעבדה לאישיות ובריאות ביו-התנהגותית וחבר במכון לחקר הבריאות. העבודה נערכה בשיתוף פעולה עם אחרים מאוניברסיטת לימריק, אוניברסיטת מערב וירג'יניה, האוניברסיטה הפתוחה של הולנד, אוניברסיטת מינסוטה ואוניברסיטת פלורידה.
בהתייחסו למחקר, ד"ר סוילבאין אמר: "חשוב מאוד למצוא את הדרכים שבהן חוויות שליליות כאלה בשלב מוקדם בחיים יכולות להשפיע על חיינו. בעבר מצאנו כי חוויות אלה קשורות לקיצור תוחלת החיים. חשוב להבין את המנגנונים המקשרים ביניהם, כדי שניתן יהיה לזהות דרכים להארכת תוחלת החיים״.