השתלות

חוקרים גילו דרך חדשה למנוע דחיית שתל

מחקר פורץ דרך הראה כי שימוש בננו-חלקיקים עשוי לסייע למנוע מגופו של האדם החולה ליצור תגובה חיסונית ארוכת טווח כנגד האיבר המושתל

השתלת-כליה.-אילוסטרציה

השתלת איברים היא הישג רפואי מדהים שמסייע לחולים רבים שלא היו שורדים בלעדיה. כיום מבוצעות כ-4,000 השתלות לב מדי שנה בארצות הברית, והמספר נמצא במגמת עלייה. עם זאת, באחוז ניכר מהמקרים הגוף דוחה את האיבר המושתל בגלל שהוא מזהה אותו בטעות כאיום, ושולח את מערכת החיסון להילחם בו. תופעה זו קרויה "דחיית השתל" והיא מערימה קשיים על ביצוע השתלות איברים בחולים. כתוצאה מכך, החולים שעוברים השתלה נאלצים לקחת תרופות המדכאות את מערכת החיסון לאורך כל חייהם. תרופות אלו מחלישות את התגובה כנגד השתל, אך גם מעמידות את האדם בפני רגישות גבוהה לחלות במחלות זיהומיות, ומפחיתות את היעילות של חיסונים באותם חולים.

כעת, מחקר פורץ דרך של חוקרים מאוניברסיטת וירג'יניה מציג דרך חדשה לסייע לגוף לקבל איברים מושתלים מבלי לפגוע במערכת החיסון.

פרופסור אוון סקוט עמד בראש המחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Proceedings of the National Academy of Science. במחקר, החוקרים השתמשו בננו-חלקיקים שהכילו תרופה על מנת לאותת למערכת החיסון שלא לתקוף את הלב המושתל בעכברים. ואכן, העכברים שקיבלו את הטיפול הגיבו טוב יותר להשתלת לב. למעשה, התאים של הלבבות המושתלים בעכברים הפכו לעמידים בפני מתקפה של מערכת החיסון כנגדם.

"מה שאנחנו מנסים לעשות הוא לשנות את המערכת החיסונית בצורה מבוקרת וטיפולית, כך שיום אחד חולים מושתלים לא יצטרכו ליטול ברציפות את התרופות המדכאות את מערכת החיסון כפי שקורה כיום" אומר פרופסור סקוט.

החוקרים מקווים כי תוצאות הניסוי יתרמו לפיתוח אמצעים שיאפשרו למנוע דחיית שתל גם בבני אדם בעתיד.

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00