מחקר חדש שבוצע באוניברסיטת סידני שבאוסטרליה ופורסם בכתב העת BMJ Open, הוסיף מידע חדש וחשוב על ההשפעות המדאיגות וארוכות הטווח של מגפת הקורונה על בני נוער. המחקר עקב אחר 983 בני נוער אוסטרליים עם גיל ממוצע של 12.6 ועקב אחריהם במשך שנתיים. המחקר בחן שישה נושאים עיקריים: תזונה, פעילות גופנית, זמן חשיפה למסכים, הרגלי שינה, שימוש באלכוהול ועישון סיגריות. בנוסף המחקר בחן האם היו הבדלים לאורך זמן הקשורים למגדר והימצאות בסגרים בשלושה מחוזות שונים באוסטרליה.
הממצאים העיקריים של המחקר:
- בהשוואה לתקופה של לפני המגיפה, נצפתה עליה בזמן החשיפה למסכים (86% לעומת 94%), ירידה באכילת פירות (ירידה מ-30% ל-20%) ועליה בצריכת אלכוהול (2% לעומת 10%) ועישון (1% לעומת 4%).
- בסך הכל נצפתה ירידה של 26% בשכיחות של מחסור בשעות שינה לאורך תקופת המעקב של שנתיים, ללא קשר להימצאות בסגרים.
- הימצאות בסגרים הראתה קשר עם שיפור בצריכת משקאות ממותקים (צריכה נמוכה ב-39% בהשוואה לבני הנוער שלא היו בסגר), ובצריכת מזון שלא לצורך (27% נמוך יותר בהשוואה לבני נוער שלא היו בסגר).
- בקרב נערות, נצפתה עליה בשכיחות של חוסר שעות שינה (24% יותר בהשוואה לנערים) ובשתיית אלכוהול (134% יותר מהנערים).
- למרות שהשכיחויות של חוסר בפעילות גופנית וחוסר באכילת ירקות לא השתנו לאורך זמן ובנוסף לא הראו קשר להימצאות בסגרים, הנושאים הללו עדיין מהווים גורם לדאגה, כאשר 82% מבני הנוער עדיין אינם מגיעים ל-60 דקות של פעילות גופנית בעצימות בינונית ביום ו-84% מבני הנוער אינם אוכלים חמש מנות של ירקות ליום.
מחקר זה מחזק מחקרים נוספים שנעשו במדינות נוספות אשר הראו את ההשפעות השונות של מגפת הקורונה, ואת ההשפעה של המגפה על ילדים ובני נוער שנצפתה ברחבי העולם. מחקרים כאלו יכולים לעזור להבין את הקשר בין אורחות חיים לבין בריאות נפשית, וכיצד להתערב ולטפל באוכלוסיות הפגיעות יותר.