סרטן

חשיפת מוצאו של הסרטן

קרסניץ ועמית הפוסט-דוקטורט פסקל בלאו ממעבדת קולד ספרינג הארבור פועלים כדי לחשוף את הקשרים הגנאלוגיים בין סרטן לגזע או מוצא אתני

תאי-סרטן.-אילוסטרציה

האם הידיעה מהיכן הגיעו אבותיך יכולה להיות המפתח לטיפולים טובים יותר בסרטן? אולי, אבל איפה המפתח הזה יתאים? כיצד ניתן להתחקות אחר שורשיו הקדומים של הסרטן לפתרונות מודרניים? עבור פרופסור המחקר אלכסנדר קרסניץ ממעבדת קולד ספרינג הארבור, התשובות עשויות להיות טמונות עמוק בתוך מאגרי מידע עצומים וארכיוני בתי חולים המכילים מאות אלפי דגימות גידול.

קרסניץ ועמית הפוסט-דוקטורט פסקל בלאו ממעבדת קולד ספרינג הארבור פועלים כדי לחשוף את הקשרים הגנאלוגיים בין סרטן לגזע או מוצא אתני. הם פיתחו תוכנה חדשה שמסיקה במדויק את המוצא היבשתי מהדנ"א והרנ"א של הגידול. עבודתם עשויה גם לסייע לקלינאים לפתח אסטרטגיות חדשות לגילוי מוקדם של סרטן וטיפולים מותאמים אישית.

"מדוע אנשים מגזעים ומוצאים אתניים שונים חולים בשיעורים שונים עם סוגים שונים של סרטן?" אומר קרסניץ. "יש להם הרגלים שונים, תנאי מחיה שונים, חשיפות שונות – כל מיני גורמים חברתיים וסביבתיים. אבל יכול להיות שיש גם מרכיב גנטי".

הצוות של קרסניץ אימן את התוכנה שלהם באמצעות פרופילי דנ"א היברידיים. הם יצרו פרופילים אלה מגנומים סרטניים וגנומים נטולי סרטן שאינם קשורים זה לזה מרקע ידוע. לאחר מכן הם בחנו את ביצועי התוכנה מול דגימות של סרטן הלבלב, השחלות, השד והדם מחולים עם מוצא ידוע. הצוות מצא שהתוכנה התאימה את הפרופילים ההיברידיים שלהם לאוכלוסיות יבשתיות בדיוק של יותר מ-95%.

"יש לנו מודל טוב לבנות עליו", אומר קרסניץ. "אבל מעט מאוד אנשים באים ממוצא אחד. כולנו מעורבים במידה מסוימת. אז עכשיו אנחנו עובדים כדי להסתכל עמוק יותר, לבדוק דגימות גידול ממוצא לא ידוע, לחשוף תערובות אבות ולהשיג יותר ספציפיות אזורית". כמה ספציפי? לעת עתה, חשבו על מערב אפריקה ולא על מזרח אפריקה.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00